KOLIKO ČEŠTO ČISTITE ČETKE ZA KOSU? Frizer daje korisne savete kako da to najbolje odradite
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

KOLIKO ČEŠTO ČISTITE ČETKE ZA KOSU? Frizer daje korisne savete kako da to najbolje odradite

Sve što vam treba već imate kod kuće

Objavljeno:

Verujemo da znate da bi četkice za šminku trebalo prati bar dva puta mesečno, ali da li ste znali da bi isto tako trebalo čistiti i održavati češalj i četke za kosu?

Korisnica društvene mreže TikTok i frizerka Bridžit Hil objavila je video-snimak u kom je pokazala koliko se zapravo prljavštine krije u četkama za kosu.

- Sve četke koje koristim sam stavila u lavabo u kom je čista voda - rekla je ona u snimku koji je prikupio više od 4,5 miliona pregleda.

Posle sat vremena imala je šta da vidi - voda u kojoj su stajale četke promenila je boju.

- Ovo je dokaz da su četke leglo bakterija, prljavštine i grinja. Ukoliko se pitate zašto vam se kosa brzo masti posle pranja, evo odgovora. Neočišćenom četkom češljate čistu kosu i time je ponovo prljate - objasnila je frizerka.

Prema njenim rečima, neoprane četke negativno utiču na sebum, odnosno na prirodno hidratantno ulje.

- Ljudi bi trebalo da peru četke barem dva puta mesečno, jer time pomažu svojoj kosi, ali i temenu glave koje se zbog prljavština može inficirati - upozorila je Bridžit.

Evo kako pravilno oprati četke za kosu

- Za početak, četke bi trebalo da budu suve i očišćene od svih dlaka. Prokuvajte vodu i sipajte je u lavabo, a onda spustite četke - objašnjava postupak frizerka Bridžit Hil.

Kako kaže, u labavo bi trebalo dodati dve supene kašike deterdženta ili šampona i dve kašike sode bikarbone.

- Ostavite ih tako 10 minuta, taman toliko da se voda prohladi. Zatim na staru četkicu za zube stavite malo deterdženta i ribajte četku. Isperite je mlakom vodom i ostavite da se osuši - zaključila je frizerka.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.