ŽENE ČEŠĆE IMAJU VLAŽNE SNOVE OD MUŠKARACA! Za to postoji samo jedan JEDINI RAZLOG
San, Foto: Profimedia

da li ste znali?

ŽENE ČEŠĆE IMAJU VLAŽNE SNOVE OD MUŠKARACA! Za to postoji samo jedan JEDINI RAZLOG

Oduvek se smatralo da snovi oslikavaju ono što nam se nalazi u podsvesti

Objavljeno:

Svi imamo snove. Ali istraživanja pokazuju da žene mnogo više sanjaju vrele snove nego muškarci.

Oduvek se smatralo da snovi oslikavaju ono što nam se nalazi u podsvesti.

Psiholog i član Britanskog društva psihologa Džo Hemings kaže da snovi često poprimaju erotski oblik.

Njoj je fasinantan način na koji se seksualni snovi razlikuju kod muškaraca i kod žena, pa muškarci verovatno sanjaju o seksu sa nepoznatim osobama i sa više partnera, dok su ženski snovi vezani za nekog koga one poznaju.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Studija o snovima koju je sproveo Univerzitet u Freiburgu u Nemačkoj uključivala je 2907 muškaraca i žena u dobi od 16 do 92 godine, a pokazala je da mlade žene danas sanjaju tri puta više erotskih snova nego što su sanjale njihove bake u sličnim godinama.

Žene u godinama između 16 i 30 najčešće su imale erotske snove, a činili su ukupno 22, 1 odsto svih njihovih snova, slično kao i kod muškaraca tih godina. Te žene su sanjale trostruko više erotskih snova nego “priznale” njihove bake kada je prvi put sprovedeno slično istraživanje davne 1996. godine.

spavanje
foto: Profimedia

Ipak, Hemins kaže kako veruje da su žene pre 50 godina jednako često sanjale erotske snove, ali da je ključna razlika u tome što o njima nikada nisu pričale kada su se probudile.

– Brojke iz istog istraživanja u različitim vremenskim periodima dokazuju koliko su sram i krivica bili veliki ako je žena sanjala o neome ko joj nije partner, ili ako je u snu radila nešto što bi moglo da bude šokantno u stvarnom životu – kaže Hemings i zaključuje kako se danas mlade žene odgajaju da budu mnogo sigurnije u sebe i svoju seksualnost.

Spavanje
foto: Profimedia

Takođe je mnogo verovatnije da će iskreno razgovarati sa svojim majkama o seksu, bez ikakve nelgode koju bi u razgovoru osećale žene iz prošlih generacija. Osim toga, dodaje psihologija, danas je i upoznavanje partnera drugačije, a mlade žene više ni ne čekaju da je samo muškarac taj koji ima prvi potez.

– Nekad ćemo možda sanjati i nekog s kim u stvarnom životu ne bismo hteli da završimo u krevetu – kaže psholog i objašnjava kako snovi imaju moć da nas vrate onim iskonskim, primarnim željama – zbog čega ponekad i imamo erotske snove o dominantnim, “mačo” muškarcima koje poznajemo ili vidimo na televiziji, a od kojih bismo u životu držali distancu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.