DOMAĆICE NISU NI SVESNE KAKVU GREŠKU PRAVE PRILIKOM KUVANJA PILEĆE SUPE: Obratite pažnju, TRIK JE U MESU
Supa, Foto: Profimedia

savet

DOMAĆICE NISU NI SVESNE KAKVU GREŠKU PRAVE PRILIKOM KUVANJA PILEĆE SUPE: Obratite pažnju, TRIK JE U MESU

Kao što zna svako ko je ikad pekao piletinu, batacima je potrebno mnogo više vremena da se ispeku nego nežnim grudima

Objavljeno:

Pileća supa poznata je u svetu po svojim lekovitim, okrepljujućim sposobnostima koje potvrđuje čak i medicinska nauka. Prema Univerzitetu Duke, to nisu samo vitamini i minerali u povrću, niti je moć vruće tečnosti umirujuća za grlo – osim što piletina daje esencijalne belančevine za jačanje tela, sadrži i aminokiselinu koja može pomoći zalečivanje pluća.

Ako želite da pojačate lekovitu moć, sami skuvajte domaću pileću supu, a ne onu iz kesice – ali najbolje je ako možete da izbegnete zamku broj jedan domaćih pilećih supa: žilava, suvu, prekuvana piletina. Ako želite da piletina bude jednolično nežna i sočna, postoji jedna stvar koju ne bi trebalo da radite, a to je da kuvate celo pile.

1 / 2 Foto: Profimedia

Evo zašto treba iseći piletinu pre nego što se završi kuvanje

Kao što zna svako ko je ikad pekao piletinu, batacima je potrebno mnogo više vremena da se ispeku nego nežnim grudima. Kad kuvate celo pile za supu, često se dogodi isto – nastavite da kuvate meso dok bataci ne budu gotovi, ali do tada su se grudi presušile. Rešenje za supu je, srećom, jednostavno: sve što treba da uradite jeste da izvadite meso pre nego što supa bude gotova, piše Miss7.

Profesionalni kuvari savetuju da izvadite piletinu iz šerpe nakon što grudi dosegnu 155 stepeni na termometru za meso. Isecite pile, ostavite prsa po strani i ostatak mesa (noge, krila, leđa) vratite u lonac. Nakon što se bataci skuvaju, izvadite sve delove pileta, a zatim zgnječite deo mesa (od prsa i nogu) i vratite svo meso u lonac na nekoliko minuta sve dok se ne dodaju rezanci, pirinač ili drugi dodaci i svi začini prema sopstvenom ukusu.

Prijatno!

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.