ukusno
HRSKAVA I SLASNA: Piletina koja će vas RASPAMETITI, ide i LIMUN! (RECEPT)
Poješćete ih u slast
Sastojci Potrebno je:
900 g pilećih krilaca
1/2 limuna sok
2 kašičice žutog šećera
2-3 kašičice senfa pikant
2-3 kašičice kečapa
1,5 kašičice soli
1 kašičica suvog začina
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica bibera
4-5 kašika ulja
Priprema:
Krilca dobro očistiti i usitnili na delove pa ih dobro oprati i ubrusom posusiti.
Sve ostale sastojke sipati u posudu i dobro promešati da se stvori marinada. Krilca sipati u činiju, preko njih sipati marinade i sve, najbolje rukama, izmesati da krilca budu obložena marinadom. Ostaviti ih bar sat vremena u frižideru, a za to vreme ih 1-2 puta promešati.
Pleh obložiti peki papirom poređati krilca i preliti ih ostatkom marinade.
Krilca peći na 220'C oko pola sata pa kad su rumena okrenuti ih na drugu stranu i peći da i ta strana bude rumena.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!