SALATA SA PILETINOM JE BOLJA I OD RUSKE: Najkremastija ikada (RECEPT)
Salata, Foto: Printscreen/Youtube/Neodoljivi Ukusi

UKUSNO!

SALATA SA PILETINOM JE BOLJA I OD RUSKE: Najkremastija ikada (RECEPT)

Ova kremasta salata ulepšaće svaku trpezu bilo da je u pitanju Nova godina ili slava

Objavljeno:

Ako niste ljubitelj štapića od krabe možete ovu namirnicu da zamenite sa piletinom. Meso možete da skuvate, isečete na tračice i isto pomešate sa majonezom. Ako se odlučite da koristite zdenku, stavite je prvo u zamrzivač da biste je lakše izrendali.

Ova kremasta salata ulepšaće svaku trpezu bilo da je u pitanju Nova godina ili slava.

Sastojci:

250 g kraba štapića (piletina) 200 g šunka 1 crni luk malo sira ili zdneke 6 jaja 1 slatko-kisela jabuka 100 g mlevenih oraha 350 g majoneza so, biber po želji

Marinada za luk:

1 kašičica šećera ½ kašičice soli 2 kašike vode 2 kašike sirćeta

Priprema:

Jaja skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca. Belanca izrendajte na krupno, a žumanca usitnite i dodajte malo majoneza. Luk iseckajte, pa preko sipajte šećer, so, vodu i sirće. Luk ostavite u marinadi 15 minuta. Šunku iseckajte na kockice i pomešajte sa majonezom, a takođe i štapiće krabe isecakajte na sitno i pomešajte sa majonezom, a jabuku oljuštite i izrendajte. Sir izrendajte na krupno.

Kada ste sve pripremili krećete sa ređanjem salate. U kalupu prečnika 18 cm prvo stavite sir, pa premažete majonezom. Preko idu žumanca koja ste prethodno pomešali sa majonezom, pa proceđeni luk. Sledeći sloj su kraba štapići pomešani sa majonezom. Zatim stavite jabuku i preko nje šunku koja je prethodno pomešana sa majonezom. Preko toga idu mleveni orasi. Na kraju stavite belanca koja ste podelili na dva jednaka dela. U prvi deo stavite majonez. Preko oraha prvo idu belanca sa majonezom i zadnji sloj samo belanca. Ukrasite je ako želite.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.