ZAPAMTITE OVO, TREBAĆE VAM POSLE DOČEKA: 8 trikova za BRZO pobeđivanje MAMURLUKA!
mamurluk, Foto: Profimedia

DA LAKŠE PREBRODITE DAN POSLE

ZAPAMTITE OVO, TREBAĆE VAM POSLE DOČEKA: 8 trikova za BRZO pobeđivanje MAMURLUKA!

Pijte mnogo vode Voda će vam pomoći da nakon dehidratacije povratite tečnost i pročistite organizam od otrova. Nemojte naglo da popijete nekoliko čaša, već malo pomalo uzimajte gutljaj po gutljaj

Objavljeno:

Nakon lude i neprospavane noći, ono što je svima potrebno jesu ugljeni hidrati, so, dovoljno tečnosti i vitamini. Donosimo vam nekoliko predloga kako da što lakše prebrodite dan.

Ukoliko ste na dočeku preterali s alkoholom toliko da vam danas nije ni do čega, boli vas glava i muka vam je, evo nekoliko oprobanih tradicionalnih namirnica koje vam mogu pomoći da ublažite simptome mamurluka i da do uveče ponovo budete kao novi

Pijte mnogo vode Voda će vam pomoći da nakon dehidratacije povratite tečnost i pročistite organizam od otrova. Nemojte naglo da popijete nekoliko čaša, već malo pomalo uzimajte gutljaj po gutljaj.

Voda
foto: Profimedia

Aspirin Jedna do dve tabletice aspirina učiniće čuda protiv glavobolje, ali i upale mišića, ako ste na dočeku plesali do iznemoglosti.

Dvopek Važno je da nešto pojedete. S obzirom na to da će vašem želucu, izmorenom od sinoćne gozbe i alkohola, biti teško da prihvati novu turu masnih poslastica, preporučuje se da prvo krenete s malim zalogajima prepečenog hleba.

Sok od paradajza Sok od paradajza, so, biber, vuster sos, tabasko i celer, ali ovoga puta bez votke, pomoći će vam da se povratite. Sok od paradajza sadrži likopen, koji štiti ćelije.

Pileća supa s rezancima Ukusna pileća supa pomoći će vam da povratite sve neophodne vitamine, a pritom će vas zagrejati i oraspoložiti. Nadamo se samo da imate nekoga ko će je spremiti za vas.

Supa, Čorba, Pileća supa
foto: Profimedia

Rasol Dobri stari srpski recept za čišćenje organizma jeste da popijete šolju do dve slanog rastvora u kojem se kiselio kupus. Ako vam se ne svidi ukus, pokušajte da zapušite nos i samo progutajte.

Voće Nadamo se da u kući imate jabuka, banana ili pomorandži, jer je važno da pojedete neku od ovih voćki koje će vas osvežiti i dati vam snage da nastavite dan.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca
foto: Aleksandra Čolić

Losos Ova riba bogata je omega masnim kiselinama koje će vas okrepiti i dati vam snage da nastavite s provodom i večeras.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.