PRAZNIK NE MOŽE DA PROĐE BEZ SOČNE JAGNJETINE IZ RERNE: Meso se TOPI U USTIMA, DOMAĆICE bacite se na POSAO (RECEPT)
Jagnjetina, Foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina Kuhinja

UFFF FANTAZIJA

PRAZNIK NE MOŽE DA PROĐE BEZ SOČNE JAGNJETINE IZ RERNE: Meso se TOPI U USTIMA, DOMAĆICE bacite se na POSAO (RECEPT)

Ali, mnoge domaćice ne znaju kako da „ubiju“ miris jagnjećeg mesa koji ne prija baš svima

Objavljeno:

Praznična trpeza u mnogim domovima u Srbiji nezamisliva je bez pečene jagnjetine. Meso koje se topi u ustima i koje se izvanredno slaže sa krompirom predstavlja vrhunac.

Ali, mnoge domaćice ne znaju kako da „ubiju“ miris jagnjećeg mesa koji ne prija baš svima.

Donosimo vam isproban recept za pripremu jagnjetine kom niko neće uspeti da odoli.

Sastojci:

jagnjeća plećka

maslinovo ulje

svež ruzmarin

glavica belog luka

biber, so

Za preliv:

3 supene kašike brašna

3 supene kašike vinskog sirćeta

kocka za supu

šaka sveže nane

šaka kapra

Priprema:

U pleh sipajte malo maslinovog ulja, stavite grančice ruzmarina i nekoliko čenova oljuštenog belog luka.

Spustite jagnjetinu, posolite je i pobiberite, pa preko mesa stavite ostatak belog luka i još nekoliko grančica ruzmarina. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da prenoći.

Ujutro dobro zagrejte rernu, pa stavite pleh sa jagnjetinom (obavezno ostavite foliju da stoji preko mesa) i smanite temperaturu rerne na 160 stepeni. Pecite jagnjetinu 4 sata.

Kad je meso ispečeno, masnoću iz tepsije prebacite u šerpu, malo zagrejte, dodajte 3 kašike brašna i upržite na blagoj vatri. Potom dodajte 3 kašike crvenog vinskog sirćeta i kocku za supu. Kad je sos skuvan, dodajte šaku iseckane sveže nane i šaku sitno seckanog kapra.

Poslužite sa pire krompirom.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.