OBROK
DOMAĆA SUPA SA PILEĆIM KRILCIMA: Idealna za ZIMSKE DANE uz 1 TAJNI TRIK za SAVRŠENE KNEDLE (RECEPT)
Poklopiti i ostaviti dva minuta da lagano vri
Domaću supu je veoma važno da jedete zimi, ne samo da lepo greje već i štiti organizam od prehlada i virusa. Probajte ovaj recept iz bakine kuhinje, garantujemo da će vas knedle oduševiti!
Sastojci:
600 g pilećih krilaca
2 šargarepe
manji celer
1 paškanat
1 mala glavica crnog luka
5-6 kašika griza
1 veće jaje
malo ulja
so, biber, peršun list
Priprema:
U šerpu narendati pola šargarepe pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvati oko 50 min. Pola sata pre nego što se supa skuva razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom pa dodati žumance i polako promešati.
Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu. Poklopiti i ostaviti dva minuta da lagano vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!