DOMAĆI REZANCI OD SAMO DVA SASTOJKA: Umesite TESTO kao što naše BAKE to rade (RECEPT)
Supa, Foto: Profimedia

ZA SUPUU

DOMAĆI REZANCI OD SAMO DVA SASTOJKA: Umesite TESTO kao što naše BAKE to rade (RECEPT)

Kada se osuše, možete da ih koristite odmah ili ih čuvajte u papirnoj kesi

Objavljeno: 16:25h

Ima li išta lepše od tanjira tople, pileće supice sa domaćim rezancima? Ako nas pitate, onda sigurno nema. Za meso i povrće ste se sigurno snašli, a pošto pijace ne rade, domaćih rezanaca nema ili se teško nabavljaju. Zato smo mi pronašli najbolji recept uz koji ćete domaće rezance napraviti kod kuće za treba oka i to tako kao što su ih nekada mesile naše bake.

Za domaće rezance trebaju vam dva sastojka, jaja i brašno i to je to. Bilo bi idelano da imate mašinu za testo, jer ćete ga tako mnogo lakše i brže rastanjiti, ali ako je nemate, poslužiće i dobra stara oklagija, ali ćete morati dobro da zapnete i oklagijate.

Domaći rezanci za supu

Potrebno je

3 jaja, 300 g brašna

Priprema

U dublju činiju sipajte brašno, rukama napravite udbljenje, pa u njega stavite jaja. Ručno zamesite testo, prebacite ga da pobrašnjenu podlogu, pa mesite dok ne dobijete glatku masu. Testo uvijte u providnu foliju, pa ga ostavite sat vremena u frižideru.

Oklagijom razvijte testo, pa ga isecite na trake. Provucite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim na najmanji prorez da dobijete tanje listove. Ako to radite okagijom, onda isečeno testo rastnjite na debljinu od dva centimetra.

Ostavite listove da se prosuše na vazduhu desetak minuta, pa na mašini isecite rezance. Isto možete da uradite i sa nožem, ali isecite ih tako da vam debljina rezanaca bude onakva kakva volite.

Rastresite rezance rukama, stavite ih na kuhinjsku krpu i ostavite da se osuše. Kada se osuše, možete da ih koristite odmah ili ih čuvajte u papirnoj kesi.

(Espreso / BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.