POTREBNA VAM JE ENERGIJA? Ova 3 SAVETA će VAM pomoći da je VRATITE na prirodan NAČIN!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ENERGIJA

POTREBNA VAM JE ENERGIJA? Ova 3 SAVETA će VAM pomoći da je VRATITE na prirodan NAČIN!

Postoji zdravo rešenje za nedostatak energije koji vas prati iz dana u dan

Objavljeno:

Iako možda želite da otklonite umor u trenu, zdravije je poraditi na nekim svakodnevnim navikama koje će, naravno uz dovoljnu količinu sna, pomoći da izdržite sve obaveze tokom radne nedelje bez prebrzog umaranja.

1. Popodnevni odmor

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Kratko spavanje u popodnevnim satima, nakon posla ili predavanja, pokazalo se mnogo puta kao izvrsno za punjenje baterija, a stručnjaci kažu da je najbolje odspavati tačno 26 minuta. Zamračite lagano prostoriju, stavite alarm i opustite se.

2. Odlična su i eterična ulja

Tokom popodnevnog odmora možete uključiti i difuzor ili aroma lampu s eteričnim uljima poput limuna ili mente. Verovali ili ne, aromaterapija odlično utiče na telo, um i duh. Udisanje mirisa limuna može pomoći kod depresije i iscrpljenosti, a menta popravlja koncentraciju. Osim u aroma lampi i difuzoru, ova ulja možete dodati u šampon ili regenerator i njima oprati kosu te malo masirati teme.

3. Vežbajte, po mogućnosti na vazduhu

Meditacija, Joga
foto: Profimedia

Vežbanje spušta nivo stresa. Odlično utiče na emocije jer se otpušta serotonin, a samim tim se smanjuje ljutnja i napetost. Osim navedenog, dobra strana je i dobijanje vitamina D iz sunca što podiže razinu endorfina. Ako baš nikako ne možete da vežbate na otvorenom, idite u teretanu, i dalje ćete napraviti odličnu stvar za zdravlje.

4. Jedite puno proteina i pijte puno vode

Proteini vas duže drže sitima, a u kombinaciji s 8 čaša vode na dan pomoći će vam da budete puni energije kroz dan. Inače, dehidratacija je jedan od čestih razloga umora - ljudi nisu ni svesni da su dehidrirali, a simptomi se javljaju u obliku nedostataka koncentracije, lošeg raspoloženja, pamćenja, glavobolje i mučnine.

Bonus video:

19:43

POPODNEVNI DNEVNIK 22.12.2021.

(Espreso/Brightside)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.