STARI RUSKI SPECIJALITET, KAJGANA IZ RERNE: Iskoristite LJUSKU OD JAJETA na OVAJ NAČIN i biće VAZDUŠASTA (RECEPT)
Kajgana, Foto: Printscreen/youtube/Milenia КулинарныеPецепты

preukusno!

STARI RUSKI SPECIJALITET, KAJGANA IZ RERNE: Iskoristite LJUSKU OD JAJETA na OVAJ NAČIN i biće VAZDUŠASTA (RECEPT)

Ako se držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju.

Objavljeno:

Iako se kajgana lako sprema, od sada je možete praviti na još lakši način, a da vam za to nije potreban ni tiganj.

Ako se držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju. Svi naravno znaju i to da su za dobru kajganu potrebni osim jaja, još i dobar tiganj i malo ulja. Međutim, sa ovim receptom to nije slučaj, zato što vam je za ovu kajganu potrebna rerna i mleko. Kajgana iz rerne, stari je ruski specijalitet, a njihove bake i majke kako bi ona bila još mekša i vazdušasta koriste ljusku od jajeta, tako što mleko sipaju iz nje u jaja. Uz ovako spremljen doručak dobro će doći i čaša jogurta.

Sastav:

5 jaja

250 ml mleka

prstohvat soli

Priprema:

U posudu stavite jaja, malo posolite, sipajte mleko, pa sve dobro izmešajte i izlijte u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta na 180°C.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.