KUHINJSKI APARATI KOJE MORATE DA IMATE! Ova 3 su posebno KORISNA
Ilustracija, Foto: Profimedia

KUVANJE

KUHINJSKI APARATI KOJE MORATE DA IMATE! Ova 3 su posebno KORISNA

Ovi aparati olakšavaju život

Objavljeno:

Pripremanje hrane ponekad zahteva više vremena od onog koje mi imamo na raspolaganju.

U takvim situacijama od velike pomoći su nam kuhinjski aparati koji u velikoj meri olakšavaju posao.

Bilo da spremate kompletan obrok ili biste popili ukusan smuti od voća ili povrća, dodatna oprema u kuhinji je od velikog značaja.

Zato su se proizvođači potrudili da naprave kuhinjske aparate koji će pomoći svakoj domaćici kada je u pitanju kuhinja, a ovo su tri najznačajnija i ona koja se najviše koriste.

1. Mikseri za testo

Ima li ičeg lepšeg od vrućeg domaćeg hleba za doručak, koji je upravo izašao iz rerne i “mekan je kao duša”? Iako svi ukućani uživaju u mirisu, ukusu i mekoći svežeg domaćeg hleba, domaćice znaju koliko vremena i snage odlazi na pripremu peciva i poslastica koje zahtevaju mešenje testa.

Testo, Mikser, Mikser za testo
foto: Profimedia

Zato danas imate na raspolaganju veliki broj kuhinjskih aparata koji imaju ulogu da olakšaju i ubrzaju proces pripreme hrane, a jedan od njih je i mikser za testo. Mikseri za testo su dobri saveznici u kuhinji jer štede vreme i snagu u velikoj meri. Dobar mikser umesiće testo jednako dobro kao i ljudska ruka, a dok mikser mesi testo, vi možete raditi nešto drugo u kuhinji i time uštedeti na vremenu.

2. Ekspres lonac

Ekspres lonac
foto: Profimedia

Samo ime kaže – ekspres lonac priprema hranu brzo i efikasno, bez muke. Svaka domaćica zna koliko je potrebno vremena da se neka jela skuvaju. Zato i postoji izreka da se čorbe i pasulj “kuvaju sami”, s obzirom da su ukusniji što ih duže držite na vatri.

Ekspres lonci rade po tom principu što se u njima hrana kuva pod pritiskom. Kada sadržaj u loncu počne da ključa, stvara se para koja ne može da izađe iz lonca. Ta para povećava temperaturu, pa se hrana brže kuva. Kada pređe temperaturu koja je potrebna, para izlazi na poseban ventil.

Osim toga, ekspres lonci štede energiju, pa je moguće da će vam i računi za struju biti umanjeni.

3. Seckalice

Seckalica
foto: Profimedia

Na ove male aparate ste verovatno već uveliko navikli. Možda niste razmišljali o njihovom značaju u kuhini, ali samo razmislite koliko vremena vam štede.

Umesto da trošite vreme i energiju na seckanje povrća za supu, nadev za pite i sve ostale neophodne namirnice za jela koja se nalaze na svakodnevnom meniju vašeg doma, mnogo je lakše da sve stavite u samo jedan aparat koji će obaviti posao umesto vas.

Bonus video:

19:53

VECERNJI DNEVNIK 17.12.2021.

(Espreso/Opušteno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.