NJAMI
POSNA CARSKA PROJA: Idealna kao PREDJELO na prazničnoj trpezi (RECEPT)
Sve dobro sjediniti, pa izliti u tepsiju podmazanu uljem
Sastojci: 1 štap praziluka, 2 kisele paprike iz turšije, malo šargarepe, sveže ili iz turšije, 2 čaše kukuruznog brašna (čaša je od 200 ml), 2 čaše pšeničnog brašna, ravna kašičica soli, 1 prašak za pecivo, 150 ml ulja, 250-300 ml mineralne vode.
Priprema: Praziluk oprati, iseckati i staviti da se izdinsta nekoliko minuta. Dodati iseckanu papriku i šargarepu, promešati i dodati malo vode ako je potrebno (oko 30-50 ml). Dodati i pola kašičice soli. Dinstati još oko 5 minuta da paprika omekša pa skloniti sa vatre.
Pomešati kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, pa dodati ulje, pripremljenu smesu od praziluka i mineralnu vodu. Sve dobro sjediniti, pa izliti u tepsiju podmazanu uljem.
Peći 25-30 minuta na 180 na stepeni. Uživajte!
(Espreso / Letina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!