SPREMITE
PUNJENA I POHOVANA PILETINA: Smesa za POHOVANJE je DRUGAČIJA, zato je MESO SOČNIJE (RECEPT)
. Uvaljajte u brašno (100 g), a zatim u smesu za poh
Ako volite piletinu, onda bolji ručak nećete napraviti. Napunite je sirom i paprikom, a zatim je ispohujte u potpuno drugačijem pohu. On se pravi tako što se belanca lepo umute, pa se dodaju žumanca i brašno. Smesa je penasta što piletinu čini sočnijom. Služite sa pomfritom za potpuni ugođaj. Možete da je punite i pečenom paprikom.
400 g pilećeg filea
100 g paprike
100 g tvrdog sira
4 jajeta
150 g brašna
Priprema:
Sir i papriku isecite na deblje trake, a meso isecite na tanke šnicle, pa izlupajte. Meso treba da bude baš tanko. Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte brašno (50 g) i žumanca. Dobro sjedinite mikserom. U meso stavite 3 trake sira i 3 trake paprike, pa urolajte. Zatvorite i sa strane. Uvaljajte u brašno (100 g), a zatim u smesu za poh. Pržite u ulju.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!