RECEPT ZA GULAŠ STAR SKORO 4000 GODINA: Ovo morate da PROBATE, jako je UKUSNO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ukusno!

RECEPT ZA GULAŠ STAR SKORO 4000 GODINA: Ovo morate da PROBATE, jako je UKUSNO

Voditelj podkasta spomenuo je recept star 3750 godina, a korisnik ga je prepisao i odlučio da ga podeli s drugima na Reditu

Objavljeno:

Recept nalik ovom je pronađen na klinastim pločicama - za jelo koje se zove Tuh'uza, a radi se o nekoj vrsti drevnog sumerskog gulaša. Recept je star otprilike 3750 godina.

Ovaj drevni sumerski recept pronašao je korisnik Redita koji je jednog dana slušao podkast 'Pad civilizacije' u kojem se pričalo o Sumeranima. Voditelj podkasta spomenuo je recept star 3750 godina, a korisnik ga je prepisao i odlučio da ga podeli s drugima na Reditu.

Tuhu's recept

Sastojci:

Sastojci: pola kila mesa od ovčje noge (ovčetina starija od godinu dana) - iseckane na kockice, ½ šoljice otopljene ovčje masti, 1 mali luk - naseckani, ½ kašičice soli, pola kila cvekle - oguljena i iseckana na kockice, 1 šoljica rukole - naseckane, ½ šalice svežeg korijandera - naseckanog, 1 šolica persijske ljutike - naseckane, 1 kašičica semenki kima, 1 šoljica piva (mešavina kiselog piva i njemačkog Weißbiera), ½ šoljice vode, ½ šoljice praziluka - naseckanog, 2 čena češnjaka - oguljena i zdrobljena.

Za serviranje: ½ šoljice svežeg korijandera - sitno seckanog, ½ šoljice kurrat praziluka (ili mladog praziluka) - sitno naseckanog, 2 kašičice semenki korijandera - grubo zdrobljene

Priprema:

Zagrejte ovčju mast u loncu dovoljno širokom da se meso narezano na kockice raširi u jednom sloju. Pržite na jakoj vatri dok sva voda ne ispari. Dodajte luk i kuvajte dok ne postane gotovo providan. Dodajte so, repu, rukolu, sveži korijander, perzsijsku ljutiku i kim.

Kada voda ispari, ulijte pivo, a zatim dodajte vodu. Lagano promešajte, a zatim prokuvajte. Smanjite vatru i dodajte praziluk i češnjak. Pustite da se krčka oko sat vremena dok se sos ne zgusne.

Napravite pastu od praziluka i svežeg korijandera. Gulaš stavite u činije i pospite semenkama korijandera i prazilukom pa svežom pastom. Jelo se može poslužiti uz bulgur na pari, kuvane leblebije i hleb.

Bonus video:

02:02

Zbog nestručnog rukovanja više od 200 ljudi zadobilo ozbiljne povrede KUĆNI LJUBIMCI I DECA TRPE PSIHIČKU TORTURU

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.