VODITE RAČUNA KOLIKO ČESTO PERETE BRUSHALTERE: Nekoliko ZNAKOVA pokazuje da je vreme da ga bacite u VEŠ MAŠINU
Brushalter, Foto: Profimedia, Ilustracija

SAVET

VODITE RAČUNA KOLIKO ČESTO PERETE BRUSHALTERE: Nekoliko ZNAKOVA pokazuje da je vreme da ga bacite u VEŠ MAŠINU

Nagomilavanje bakterija može uzrokovati iritaciju kože, a prljavi grudnjak može uzrokovati izbijanje prištića i akni oko područja grudi, posebno kod onih koji imaju osetljivu kožu

Objavljeno:

Hteli mi to priznati ili ne, grudnjake ne peremo toliko često koliko i donji veš. I obično je 'test njuškanja' taj koji odlučuje hoćemo li grudnjak baciti na pranje ili ne. Pokazalo se da žene ne peru grudnjake onoliko koliko bi trebale, a to bi moglo uzrokovati probleme.

Ako grudnjak ne perete dovoljno često, u njemu se mogu nakupiti grozne stvari poput bakterija i buđi koje obožavaju vlažna mesta. Kombinacija znoja i ulja s kože takođe pridonosi rastu ovih mikroba, koji se na kraju nakupljaju unutar vlakana grudnjaka.

Nagomilavanje bakterija može uzrokovati iritaciju kože, a prljavi grudnjak može uzrokovati izbijanje prištića i akni oko područja grudi, posebno kod onih koji imaju osetljivu kožu.

No rizik od dobijanja ozbiljne infekcije od neopranog grudnjaka je mali, posebno ako redovito perete kožu i pridržavate se pravilne higijene.

Neugodan miris iz prljavog grudnjaka može prodreti kroz vašu odeću. Baš kao i odeća, nepranje grudnjaka rezultiraće neugodnim mirisom. Ako neugodan miris ne izađe ni s pranjem, neki stručnjaci predlažu korištenje octa za neutralizaciju mirisa.

Temperatura pranja takođe je važan faktor. Pamučne i sintetičke grudnjake možete prati s toplom vodom, dok svilene treba prati na hladnijoj temperaturi.

Mrlje od znoja i dezodoransa mogu uništiti tkaninu vašeg grudnjaka. Ako primetite žute crte uz strane grudnjaka, to je najvjerojatnije rezultat znoja pomešanog s uljima, prljavštinom i losionima. Hemija vašeg tela takođr može uticati na promenu boje, zavisno o tome jeste li kiseliji ili bazičniji. Ako imate tamniji grudnjak, mogli biste primetiti bele linije, a to je mineralna sol koja dolazi iz vašeg znoja. Ako vidite ove svetle mrlje, vreme je da operete grudnjak.

Opšte je pravilo da žene moraju prati grudnjak nakon 2-3 nošenja.

Ako ste se minimalno znojili dok ste nosili grudnjak to se ne mora računati kao jedno potpuno nošenje, ali nekoliko sati s jakim znojenjem možete računati već kao dva do tri nošenja.

Važni faktori su koliko je vaša koža masna i koliko se često znojite. Njih treba uzeti u obzir pri odlučivanju koliko često trebate prati grudnjak, piše Brightside.

(Espreso / 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.