3 STVARI KOJE NIKAKO NE BI TREBALO DA DRŽITE U FRIŽIDERU: Rešite ih se ODMAH, pravo su leglo BAKTERIJA
Frižider, Foto: Profimedia

KORISTAN SAVET

3 STVARI KOJE NIKAKO NE BI TREBALO DA DRŽITE U FRIŽIDERU: Rešite ih se ODMAH, pravo su leglo BAKTERIJA

Ovo je takođe nehigijenski i može da dovede do prenosa virusa i bakterija

Objavljeno:

Frižider smatramo kao najbezbednijim mestom za čuvanje lako kvarljivih namernica. Ako i dalje imate ove tri namernice, morate ih odmah baciti, kako ne biste ugrozili vaše zdravlje trovanjem.

1. Hrana koja nema poklopac

Ako imate ostatke hrane posle ručka, na primer ostala vam je cvekla, a teglu ste bacili, nikada nemojte da je vraćate u frižider u otvorenoj činiji. Frižider izvlači svu vlagu iz hrane, pa prvo će izgubiti ukus, ali takva hrana može biti i veoma opasna.

Spremili ste jelo od povrća i ako ga stavite u frižider, bez poklopca, pored svežeg mesa, može se desi da bakterije koje se nalaze na mesu jednostavno pređu u vaše jelo. Da biste kasnije bili bezbedni i da ne biste se zatrovali hranom pre konzumacije potrebno je prvo prokuvati opet vaš obrok, a ne samo podgrejati.

2. Hrana koju ste već malo "štrpnuli"

Svima nam se dešava da zavirimo u frižider, nemamo baš vremena da sednemo i jedemo, pa možda uzmemo dve-tri kašike nečega ukusnog. Ako to radite sa jelom, salatom ili mlečnim proizvodom za koje ste namerili da traju više dana, nikako ih ne ostavljajte u frižideru nakon što ste više puta zahvatili kašikom, pa pojeli, pa opet istom kašikom uzeli još malo.

Bakterije iz vaših usta mogu da naprave problem sledećoj osobi koja će jesti tu hranu. Uvek izdvojite još dvadesetak sekundi da čistom kašikom sipate sebi malu porciju, umesto da uzimate pomalo istom kašikom.

3. Piće koje ste malo gucnuli, pa vratili nazad da se hladi

Ljudi koji vole mleko znaju o čemu pričamo, mrzi vas da uzmete čašu, gucnete iz tetrapaka ili flaše i vratite ih u frižider. Ovo je takođe nehigijenski i može da dovede do prenosa virusa i bakterija.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.