ROLNICE SA KOBASICAMA MORATE PROBATI: Prave se od KUPOVNIH KORA, očas posla (RECEPTI)
Rolnice, Foto: Printscreen/Youtube/The Best Recipes Narkonia

recept

ROLNICE SA KOBASICAMA MORATE PROBATI: Prave se od KUPOVNIH KORA, očas posla (RECEPTI)

Poslužite rolnice sa kečapom i senfom

Objavljeno:

Voleli bi smo da razvlačimo fine kore, ali nigde vremena za to. Zato su one gotove spas, a uz jedan trik postaju savršene.

Sastojci - Količina

domaća kobasica, sveža 400 g

gotove kore za pitu 500 g

jogurt 200 ml

jaja 3 komada

brašno 5 kašika

prašak za pecivo 1 kesica

ulje 150 ml

so 1 kašičica

susam za posipanje

Kako pripremiti

Dobro umutite jaja sa solju, pa dodajte jogurt i ulje. Sve dobro sjedinite i dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Dobićete glatku smesu, kao za palačinke. Uzmite jednu koru, premažite ovom smesom, preklopite uzdužne stranice prema sredini, opet premažite i onda još jednom presavijte da dobijete jednu uzanu traku. I nju tanko premažite, pa na kraj stavite komad kobasice isečen prema širini trake. Urolajte i slažite u podmazan pleh. Kada sve složite uključite rernu na 220 stepeni. Dok se rerna greje rolnice treba da odstoje. Premažite ih ostatkom preliva, pospite susamom i pecite 20 minuta. Pečene rolnice pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da stoje pre serviranja. Poslužite sa kečapom i senfom.

(Espreso/Zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.