PUNJENE PAPRIKE, A JOŠ SU I KISELE: Brza priprema, a ukus očaravajuć (RECEPT)
Paprike, Foto: Printscreen/Kurir TV

jelo

PUNJENE PAPRIKE, A JOŠ SU I KISELE: Brza priprema, a ukus očaravajuć (RECEPT)

Pogledajte zanimljiv recept za punjene paprike koje će vas oduševiti ukusom

Objavljeno:

Paprike iz tegle možete da napunite i vrlo brzo na sto iznesete super posni ručak.

Sastojci -Količina

kisele paprike, pečene1 tegla

pirinač 100 g

ulje - 2 kašike

praziluk 200 g

sojine ljuspice 50 g

biber 1/2 kašičice

biljni začin 1 kašičica

peršun po ukusu

Kako pripremiti

Nalijte pirinač vodom, skuvajte ga "al dente", pa prelijte hladnom vodom i procedite. Dok se pirinač kuva, na ulju propržite iseckani praziluk i sklonite sa vatre. Dodajte proceđeni pirinač, sojine ljuspice i začinite. Po želji dodajte u fil još malo ulja. Paprike ocedite i napunite pripremljenim filom. Svaku papriku zatvorite kolutićem krompira, tikvice ili paradajza. Napunjene paprike pržite na malo ulja ili ih pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Pospite seckanim peršunom i poslužite.

(Espreso/Zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.