jelo
PUNJENE PAPRIKE, A JOŠ SU I KISELE: Brza priprema, a ukus očaravajuć (RECEPT)
Pogledajte zanimljiv recept za punjene paprike koje će vas oduševiti ukusom
Paprike iz tegle možete da napunite i vrlo brzo na sto iznesete super posni ručak.
Sastojci -Količina
kisele paprike, pečene1 tegla
pirinač 100 g
ulje - 2 kašike
praziluk 200 g
sojine ljuspice 50 g
biber 1/2 kašičice
biljni začin 1 kašičica
peršun po ukusu
Kako pripremiti
Nalijte pirinač vodom, skuvajte ga "al dente", pa prelijte hladnom vodom i procedite. Dok se pirinač kuva, na ulju propržite iseckani praziluk i sklonite sa vatre. Dodajte proceđeni pirinač, sojine ljuspice i začinite. Po želji dodajte u fil još malo ulja. Paprike ocedite i napunite pripremljenim filom. Svaku papriku zatvorite kolutićem krompira, tikvice ili paradajza. Napunjene paprike pržite na malo ulja ili ih pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
(Espreso/Zena.blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!