OD OVAKVE POGAČE KREĆE VODA NA USTA, ZA SLAVE JE IDEALNA: Izgleda fenomenalno, isprobajte je (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

OD OVAKVE POGAČE KREĆE VODA NA USTA, ZA SLAVE JE IDEALNA: Izgleda fenomenalno, isprobajte je (VIDEO)

Zamirisaće cela kuća!

Objavljeno: 11:19h

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma ukusnu pogaču, koja izgleda veoma dekorativno, a uz to je i ukusna. Možete je pripremati i za slavu.

Potrebno je:

450 ml. mleka

700 gr brašna

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

pecivo

Premaz:

Pogača
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

200 gr premaz sira

50 gr putera

Priprema:

Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer i promešati. Kad zapeni i porast sipati u vanglicu pa dodati ostatak mleka, dodati brašno i so i izmesiti meko glatko testo.

Pokriti da poraste oko 40 min na sobnoj temperaturi. Istresti na pobrašnjivene sto testo malo ga premesiti i iseći na 7 delova i izmesiti loptice pa pokriti da odmori 10 min. Svaku lopticu oklagijom razvući u pravougaonik premazati maslacom pa sirom. Preko nje staviti drugu pa i nju premazati maslacom i sirom i tako sve do jedne, ali zadnju samo razvijemo, ali ne premazujemo.

Pritisnuti rukama pravougaonik od testa i oklagijom izvaljati za pola centimera, iseći na trake. Svaku traku iseći na pola pa obe polovine uviti u krug.

Napraviti 5 većih krugova i poređati u pleh. Između staviti manje krugove. Pokriti da poraste pa je premazati žumancetom i puterom. Posuti semenkama i peći na 180 stepeni C 40 min.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.