ISKORISTITE KROMPIR PIRE ZA MEKANE LEPINJE: Testo ne morate da MESITE, porodica će sa UŽITKOM JESTI (RECEPT)
Lepinjice, Foto: Printscreen/Youtube/Helly的美食每刻 Simple Recipe

savršene su

ISKORISTITE KROMPIR PIRE ZA MEKANE LEPINJE: Testo ne morate da MESITE, porodica će sa UŽITKOM JESTI (RECEPT)

Premažite lepinje sa malo ulja ili istopljenim puterom

Objavljeno:

Domaće lepinje su uvek bolje od kupovnih, a sa ovim receptom uspevaju i početnicima. Mekane i ukusne odlične su za doručak, ali i večeru.

Ako vam je ostao pire krompir od ručka, nemojte da bacate nego napravite fantastične lepinje. Ali ako nemate već spreman pire, napravite ga od 1 krompira i dodajte ostale sastojke.

Sastojci:

300 g brašna

100 g pire krompira

2 kašike šećera

1 kašičica suvog kvasca

1/2 kašičice soli

180ml-200ml vode

2 kašike ulja

susam

maslinovo ulje ili puter

Priprema:

Skuvajte krompir i napravite pire. Zatim mu dodajte malo vode, sjedinite i sipajte preostalu vodu, kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5 minuta. Dodajte ulje, so i brašno i špatulom sjedinite smesu. Pokrijte i ostavite oko sat vremena. Izbadite testo na probašnjenu površinu i zatim ga uz pomoć špatule ili nečega par puta prebacite sa kraja testa na sredinu. Podelite na 9 delova i oblikujte loptice. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmore dok se ne udvostruče. Poprskajte ih sa malo vode i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 15 minuta. Premažite lepinje sa malo ulja ili istopljenim puterom.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.