SOČNO PREDJELO ZA VAŠU SLAVSKU TRPEZU: Patlidžan iskoristite za KORU, ukusno je (RECEPT)
Predjelo, Foto: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Vegetables Recipes

ISPROBAJTE

SOČNO PREDJELO ZA VAŠU SLAVSKU TRPEZU: Patlidžan iskoristite za KORU, ukusno je (RECEPT)

Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C

Objavljeno:

Ukoliko želite nešto drugačije za slavsko predjelo, onda napravite ovo izuzetno ukusno jelo od patlidžana. Prvo ga zapecite, a onda premažite uljem i lukom, napunite sirom i paradajzom, pa ga urolajte i pecite još 20 minuta. Za njegovo punjenje potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a za manje od sat vremena dobićete jelo kakvo još niste probali. Ovakav način pripreme odličan je za decu, ali i za sve one koji izbegavaju da jedu ovo zdravo povrće. Od patlidžana možete napraviti i druga ukusna jela, musaku, ali i salatu koju možete poslužiti i kao paštetu.

Sastojci:

2 patlidžana

100 ml ulja

3 čena belog luka

2 paradajza

100 g mocarele

30 g parmezana

20 g bosiljka

Priprema:

Isecite patlidžan na veće kriške i poređajte ih u pleh za pečenje, pa pospite preko malo ulja i pecite u rerni 25 minuta na 200°C. Pomešajte ulje i sitno iseckan beli luk, pa pospite preko patlidžana, a onda i sitno isečenu mocarelu i paradajz. Stavite još i malo bosiljka i izrendan kačkavalj. Polako urolajte pomoću pek papira, pospite još malo kačkavalja i pecite u rerni 20 minuta na 200°C.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media