vrhunski izbor
JEDNA OD NAJBRŽIH ČOKOLADNIH TORTI KOJU ĆE SVI OBOŽAVATI: Nećete moći da je se zasitite (RECEPT)
Definitivno najbolja i najlepša čokoladna torta koju ćete ikada napraviti i pojesti
Kora:
8 jaja
5-6 kašika šecera 8 kasika brašna 8 kašike ulja 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo
Fil:
1/2 litre slatke pavlake 200 g crne čokolade 200 g mlečne čokolade
Preliv za kore:
2 kašike kakaa 2 dcl mleka 1 ekstrat ruma
PRIPREMA TORTE OD ČOKOLADE:
Prvo se savetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.
1. korak
Fil za kore: U 2dcl slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlečne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Mešati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.
2. korak
Kora: Odvojiti belanca od zumanaca i mutiti belanca dok se ne dobije penasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu pre pečenja, peći na 180C ono 35 minuta. Nakon isteka vremene proveriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i preseći je horizontalno na dva jednaka dela.
3. korak
Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smesu od 2dcl mleka pomešanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smešom.
Skroz ohlađenu smešu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan deo.Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!