OVU BAKLAVU NIKADA NISTE PROBALI: Zaboravite na TRADICIONALNU sa korama i isprobajte sa 1 sastojkom (RECEPT)
Baklave, Foto: Printscreen/Youtube/Lina'nın Yemek Tarifleri

NJAAAAAMMM

OVU BAKLAVU NIKADA NISTE PROBALI: Zaboravite na TRADICIONALNU sa korama i isprobajte sa 1 sastojkom (RECEPT)

Vruć kolač prelijte ohlađenim sirupom, koji ćete ukrasiti orasima

Objavljeno: 19:38h
  • 10

Baklava je poznati turski specijalitet, punjen nadevom od orasa, pistaća ili kokosa, pa preliven sirupom od šećera. Ova slatka pita omiljena je među svim narodima Balkana i pravi se vrlo često. Ako želite da napravite nešto drugačiju i neobičnu baklavu, umesto klasičnih kora, napravite smesu i to od spanaća. Sve sastojke pomešajte u posudi i zamesite, a onda testo stavite u tepsiju, pa kad bude gotovo zalijte kolač sirupom i ukrasite orasima. Pitu bez kora spremljenu na ovaj način sigurno niste probali, tako da kada je poslužite iznenadićete sve ne samo izgledom, nego i glavnim sastojkom ove pite.

Sastojci:

Za sirup:

180 g šećera

700 ml vode

8-10 kapi limunovog soka

Za testo:

500 g spanaća

90 ml ulja

200 g putera

2 jaja

75 g griza

90 g šećera

5 g vanilin šećera

10 g praška za pecivo

480 g brašna

Priprema:

Pomešajte sastojke za sirup, skuvajte i ostavite da se prohladi. Usitnite spanać pomoću blendera, pa mu dodajte ulje i opet ga uključite. U jednoj posudi promešajte puter, jaja, spanać, griz i šećer. Dodajte i vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i umesite testo rukom. Napravite loptice, razvucite ih, stavite u tepsiju i odmah isecite na kriške. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Vruć kolač prelijte ohlađenim sirupom, koji ćete ukrasiti orasima.

(Espreso / Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media