KOLAČ OD KRUŠAKA, ČOKOLADE I VINA: Savršena POSLASTICA za vas i vaše najmilije (RECEPT)
Kruške, Foto: Profimedia

SVIDEĆE VAM SE

KOLAČ OD KRUŠAKA, ČOKOLADE I VINA: Savršena POSLASTICA za vas i vaše najmilije (RECEPT)

Kako je kuvano vino savršen napitak za hladne dane, koji podgreva i telo i dušu, njegova aroma u ovoj poslastici će pojačati prazničnu atmosferu u domu

Objavljeno:

Za bogat ukus ovog kolača, zaslužna je čokolada koja je neizostavna u većini zimskih kolača, a za svežinu i sočnost, zaslužne su kruške.

Kako je kuvano vino savršen napitak za hladne dane, koji podgreva i telo i dušu, njegova aroma u ovoj poslastici će pojačati prazničnu atmosferu u domu.

Za dekoraciju vam je potrebna samo jedna kruška i malo prah šećera. Kolač će tako biti idealna poslastica za svečane prilike.

Sa vinom nemojte preterivati, jer prevelika količina može da upropasti ukus.

Kolač možete jesti uz kafu ili čaj.

Sastojci

– kruške, 625 g – belo brašno, 250 g – puter (maslac), 250 g – šećer, 200 g – jaja, 4 komada – prašak za pecivo – vanil šećer – kako u prahu, 2 kašičice – cimet, 1 kašičica – čokolada za kuvanje, 120 g – crno vino, oko 200 ml – šećer u prahu

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške ogulite i nasecite na kockice.

Da biste napravili testo, u posudu stavite puter i mešajte mikserom dok puterne postane gladak. Postepeno dodajte šećer i kesicu vanil šećera i mešajte dok se sve ne sjedini. U smesu dodajte jedno po jedno jaje. Između dodavanja novog, mešajte dok se smesa ne sjedini.

U drugu posudu stavite brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao, a zatim prespite smesu od maslaca. Mešajte smesu i povremeno dodajte rendanu čokoladu i vino. Kruške dodajte na kraju.

Testo izlijte u kalup za pečenje i poravnajte površinu. Poslednju preostalu krušku isecite na krupne komade i stavite na površinu. Pecite oko 40 minuta. Kad se ispeče, kolač pospite sa 4 kašike crnog vina.

(Espreso / Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.