IZNESITE PRED SLAVSKU TRPEZU OVU VRSTU BAKLAVE: Evo zašto se smatra NAJUKUSNIJOM OD SVIH
Foto: Printscreen/Brzi kolači

zapišite recept

IZNESITE PRED SLAVSKU TRPEZU OVU VRSTU BAKLAVE: Evo zašto se smatra NAJUKUSNIJOM OD SVIH

Možete je praviti u posnoj i mrsnoj varijanti

Objavljeno: 12:17h

Baklava je tradicionalna poslastica koja je nezaobilazna na zimskim slavama.

Može se praviti sa orasima, keksom, makom, šljivama, a sada i sa kokosom. Kombinacija je bezbroj, ali je ukus jednako savršen koju god da odaberete.

Sastojci:

kore za pitu

3 jaja

1 šolja (šolja od 200ml) šećera

1 šolja ulja

1,5 šolja jogurta

1 kesica prašaka za pecivo

200 g kokosovog brašna

Preliv:

800 ml vode

600 g šećera

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Skuvati preliv kako bi se malo ohladio.

Umutiti jaja i šećer žicom, dodati ulje, jogurt, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sve sjediniti.

Stavite jednu koru, premazati sa nekoliko kašika fila, stavite drugu koru i premazati je filom, staviti i treću premazati i urolati.

Ređati u pleh, premazan uljem.

I tako sa ostalim korama dok se ne potroše i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Toplu baklavu preliti prohlađenim sirupom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.