4 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE BRISATI PAPIRNIM UBRUSIMA: Napravićete VEĆU ŠTETU NEGO KORIST
Ilustracija, Foto: Profimedia

učinićete više štete nego koristi

4 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE BRISATI PAPIRNIM UBRUSIMA: Napravićete VEĆU ŠTETU NEGO KORIST

- Papirni ubrusi mogu biti toliko grubi da ostavljaju oštećenja na staklu, ali ostavljaju i prašinu na staklu. Umesto toga, uvek koristite krpu od mikrovlakana - kaže stručnjak Oliva Monaš

Objavljeno: 20:05h

Upored papirnih ubrusa može da oštetiti stvari koje pokušavate da očistite. Iako je takvih predmeta podosta, veruje se da ove četiri stvari stoje na samom vrhu "Ne, ne" liste, prenosi "Reader’s Digest".

Naočare

Naočare imaju zaštitni sloj koji ćete oštetiti ako ga čistite grubim papirnim ubrusima.

- Papirni ubrusi mogu biti toliko grubi da ostavljaju oštećenja na staklu, ali ostavljaju i prašinu na staklu. Umesto toga, uvek koristite krpu od mikrovlakana - kaže stručnjak Oliva Monaš.

Naočare
foto: Profimedia

Ekrani elektronskih uređaja

Elektronski uređaji imaju osetljivu površinu koja se može oštetiti upotrebom papirnih ubrusa. Ako koristite papirne ubruse, možete izazvati ogrebotine i oštećenje ekrana i skratiti životni vek uređaja.

Ogledala i staklo

Prilikom čišćenja ogledala i stakla uvek koristite krpu od mikrovlakana. Papirni ubrusi ostavljaju prašinu i mrlje, pa umesto čišćenja, samo raširite svu prljavštinu po ogledalima i staklima.

Ruke tokom kuvanja

Tokom kuvanja uvek je lakše očistiti ruke od hrane papirnim ubrusima, ali to je zapravo loša navika. Osim što koristite papirne ubruse u velikim količinama, to nije dobro za životnu sredinu, ali ni za vaš novčanik. Umesto toga, uvek koristite kuhinjske krpe ili obrišite ruke o kecelju.

Začin, Začini, Kuvanje, Začinjavanje jela, Kuhinja, Kuvar
foto: Profimedia

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media