HRSKAVA PRASETINA IZ RERNE ZA VAŠU PRAZNIČNU TRPEZU: Jednostavno za spremanje, bez previše DODATAKA (RECEPT)
Prasetina, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

NJAM NJAM

HRSKAVA PRASETINA IZ RERNE ZA VAŠU PRAZNIČNU TRPEZU: Jednostavno za spremanje, bez previše DODATAKA (RECEPT)

Kada se pečenje ispeklo, nekih 30-40 minuta ostavite da se lepo ohladi, a zatim ga isecite i poslužite sa prilozima

Objavljeno: 20:32h

Upotpunite prazničnu trpezu ukusnim obrokom u kojem će cela porodica uživati. Ovo jednostavno jelo možete pripremiti u svojoj radinosti, veoma je jednostavno za spremanje i neće vam trebati previše sastojaka i dodataka. Pogledajte šta vam je potrebno i kako da pripremite sočnu i ukusnu prasetinu iz rerne.

Sastojci:

3,5 kg prasetine

5 kašičice soli

3 kašike sirćeta

6 kašika ulja

2 kašičice aleve paprike

Priprema:

Praseće meso birajte prema tome šta volite, da li je vaš izbor but, plećka ili rebra - uzmite šta god volite. Operite meso i osušite ga papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu u dva smera da dobijete šaru, romb koji će olakšati pečenje, a koža će biti hrskava.

Prasetinu koju ste pripremili prema uputstvu posolite, utrljajte u meso sa svih strana, da lepo upije i stavite u pleh/tepsiju koju ste prethodno nauljili. Preporučuje se da se kožica okrene ka hore kako bi bila hrskava. Premažite kožicu sirćetom, kiselina iz sirćeta će doprineti da se masnoća istopi, nećete ni osetiti njegov ukus (sirćeta).

Na dno tepsije sipajte vode, toliko da ono bude pokriveno. Pripremljeno maso ubacite u zagrejanu pećnicu i pecite na 250 stepeni prvih 20 minuta, a zatim smanjite na 160 i pecite 4,5 sati.

Povremeno proveravajte pečenje, pripazite da ne zagori i dolivajte malo vode po potrebi. Pred kraj pojačajte malo tempraturu kako bi koža bila hrskavija. Kada se pečenje ispeklo, nekih 30-40 minuta ostavite da se lepo ohladi, a zatim ga isecite i poslužite sa prilozima.

(Espreso / Lepa & Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.