KAKO DA OJAČATE NAKON KORONE? Nutricionista objašnjava koja hrana je NAJBOLJA ZA TO! (VIDEO)
Povrće, Foto: Aleksandra Čolić

pažnja

KAKO DA OJAČATE NAKON KORONE? Nutricionista objašnjava koja hrana je NAJBOLJA ZA TO! (VIDEO)

- Jedino se ne sme preterivati sa vitaminima i uzimati vrste i količine na svoju ruku već treba napraviti plan u dogovoru sa stručnjakom - kaže nutricionista

Objavljeno:

Prema rečima nutricionista, organizam pacijenta koji je preboleo kovid je, po pravilu, iznemogao a vrlo često nema apetita, naročito zbog gubitka čula mirisa i ukusa.

Pre svega važno je da ljudi što pre počnu da unose dovoljno hranljivih materija, a često se i dalje bore sa nekim tegobama kao što su umor, teškoće pri disanju i pojačan kašalj.

Pacijentima se savetuje da nastave da jedu ono što su jeli i pre korone, s tim što mogu da uzimaju više obroka, a da oni budu manji.

Svima koji su preležali kovid savetuje se da uzimaju i suplemente, jer oni predstavljaju "prvu pomoć" dok organizam ne bude u stanju da ponovo prima hranu na uobičajen način.

- Jedino se ne sme preterivati sa vitaminima i uzimati vrste i količine na svoju ruku već treba napraviti plan u dogovoru sa stručnjakom - kaže nutricionista.

Evropski nutricionisti u novom dokumentu o ishrani posle kovida podsećaju da, pre i posle obroka, tek izlečeni pacijenti treba da se na kratko odmore, kako im umor ne bi remetio jelo. Ako pate od mučnine, preporučuje se da češće jedu hladna jela, poput salata i sendviča, dok oni koje muči kašalj treba da uvek imaju pri ruci čašu vode i pijuckaju tokom jela.

(Espreso/Tvin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.