SAVRŠEN DEZERT ZA DANE POSTA: Pita sa makom i džemom, posuta ORASIMA, ništa SLAĐE (RECEPT + VIDEO)
Posna pita, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

FENOMENALAN RECEPT

SAVRŠEN DEZERT ZA DANE POSTA: Pita sa makom i džemom, posuta ORASIMA, ništa SLAĐE (RECEPT + VIDEO)

Gotovu pitu premažite sa džemom i pospite mlevenim orasima

Objavljeno: 22:14h

Sastojci:

250 ml čaja od kamilice

150 ml ulja

20 g kvasca

3 kašike šećera

prstohvat soli

1 kesica vanilin šećera

narendana korica od limuna

500 g brašna tip 500

Za fil:

300 g mlevenog maka

3 kašike džema od šipurka ili kajsija

3 kašike šećera (ako je smesa za štrudle ne dodavati)

Za dekoraciju:

3 kašike džema

mleveni orasi

Priprema:

Najpre, pripremite čaj od kamilice i ostavite da se prohladi, da bude mlak.

Zatim, sipajte ga u posudu, dodajte šećer, izmrvljen kvasac, promešajte, pa dodajte 1 kašiku brašna.

Sve sjedinite, pa kad kvasac nadođe narendajte koru limuna, dodajte ulje, so, vanilin šećer i postepeno dodajte ostatak brašna.

Prvo promešajte, pa umesite testo.

Pokrijte testo i ostavite na toplom mestu da nadođe nekih sat vremena.

U mleveni mak dodajte džem, malo vruće vode i promešajte.

Testo premsite, pa podelite na 3 jednaka dela.

Pek papir isecite na veličinu 20×30 cm i pospite sa malo brašna.

Stavite testo ne pek papir i oklagijom razvucite na veličinu papira.

Pleh istih dimenzija obložite pek papirom, pa ubacite prvu koru i sipajte fil preko, zatim druga kora, fil, treća kora.

Poprskajte poslednju koru sa malo tople vode.

Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa oko pola sata, ali je posle 10 minuta prekrijte folijom.

Gotovu pitu premažite sa džemom i pospite mlevenim orasima.

(Espreso / /Uradi Sama- Ideje za kreativce)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.