TRI RECEPTA ZA BRZE POSNE KOLAČE: Krenuće vam VODA na USTA
Ilustracija, Foto: Profimedia

PROBAJTE

TRI RECEPTA ZA BRZE POSNE KOLAČE: Krenuće vam VODA na USTA

Donosimo vam tri recepta za posne slavske kolače - ne samo da su ukusni, već su i izuzetno laki za pripremu

Objavljeno:
  • 10

Donosimo vam tri recepta za posne slavske kolače - ne samo da su ukusni, već su i izuzetno laki za pripremu!

PIVSKE ŠNITE

POTREBNO JE:

ZA TESTO 350 g brašna, 200 g šećera, 250 g meda, 250 ml piva, kašičica sode bikarbone

ZA FIL 300 g šećera, 150 g skuvane samlevene pšenice, 300 g mlevenih oraha, 2 kesice vanilin šećera, malo muskatnog oraha

ZA GLAZURU 150 g šećera u prahu, malo muskatnog oraha, crno vino

PRIPREMA:

Zamesite testo od brašna, 200 g šećera, meda, piva i sode bikarbone. Ispecite koru i podelite je na dva dela. Prelijte 300 g šećera čašom vode i stavite da provri. Dodajte pšenicu, orahe, vanilin šećer, muskatni orah, umutite, pa kore spojite filom. Za glazuru aromatizujte šećer u prahu muskatnim orahom, pa mutite s vinom dok ne zapeni. Prelijte kolač, pa kad se glazura stegne, secite ga na šnite ili kocke.

ČOKOLADNE BANANE

POTREBNO JE:

500 g banana, 100 g margarina, 100 g mlevenog keksa

ZA PRELIV 200 g čokolade za kuvanje, 50 g margarina

ZA DEKORACIJU 100 g svežih ribizli ili kriški mandarina ili višanja iz kompota

PRIPREMA:

Za podlogu dobro izgnječite banane viljuškom, dodajte im omekšali margarin i keks, umutite mikserom i stavite u frižider da se dobro stegne. Ohlađenu masu razvucite i modlom vadite tortice. Napravite preliv od istopljene čokolade i margarina, pa dobro zalijte svaku torticu. Ukrasite voćem i stavite u frižider da se stegne.

Banana kolač
foto: Profimedia

CIMET TORTICE

POTREBNO JE:

ZA KORU kesica cimeta, kesica vanilin šećera, kesica praška za pecivo, čaša iseckanih oraha, pola čaše ulja, 2 čaše brašna, čaša vode, čaša šećera, kašika kakaoa, 3 kašike pekmeza od šljiva ZA PRELIV 200 g posne bele čokolade ili fondan mase

PRIPREMA:

Za koru dobro umutite navedene sastojke u većem sudu, pa sipajte u veći pouljen i pobrašnjen pleh. Pecite pola sata na umerenoj temperaturi. Dok je još topla, koru premažite tankim slojem pekmeza i isecite je na manje kocke. Ostavite da se prohladi, prelijte glazurom od posne čokolade ili belim fondanom i ukrasite po želji. Ovaj kolač možete da oblikujete po želji, recimo kao kocke ili pogačice.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media