ČESTO SANJATE KAKO PADATE SA VISINE? Šokiraćete se kad saznate ZNAČENJE nekih snova!
Snovi, Foto: Profimedia

TUMAČENJA

ČESTO SANJATE KAKO PADATE SA VISINE? Šokiraćete se kad saznate ZNAČENJE nekih snova!

Ipak, postoje neki snovi koji se kroz život često javljaju

Objavljeno:

Oduvek su snovi fascinirali ljudski rod. Ljudi su ih često tumačili jer su smatrali da na taj način dobijaju određene poruke koje se odnose na neke pojave u njihovom životu.

Sa medicinskog aspekta, snovi nastaju u REM fazi i rezultat su izražene aktivnosti i pražnjenja moždanih funkcija, dok su kroz istoriju dobijali i razna psihološka objašnjenja kojima se bavio prvenstveno Zigmund Frojd. On je snove tumačio kao našu podsvest koja isplivava dok spavamo, a koju smo na javi potisnuli.

Ipak, postoje neki snovi koji se kroz život često javljaju.

Zubi

Snovi o zubima ubrajaju se u najčešće snove koje sanjamo. Mogu biti raznoliki, a najčešće se radi o kvarnom zubu, zubu koji boli, krvari ili ispada. Ređe sanjamo bele i zdrave zube. Ovakav san često povezujemo sa nečim lošim. Smatra se da snovi o zubima mogu da simbolizuju našu moć i samopoštovanje koje možda u tom trenutku na javi gubimo ili ga nemamo dovoljno.

Voda

Vodu takođe često sanjamo. Vrlo je jaka simbolika vode u snu, ako u obzir uzmemo da ona može biti bistra, mutna, brzog toka ili mirna, duboka ili plitka. Možemo sanjati sebe kako plivamo u hladnoj vodi ili pak kako se davimo.

Sve u svemu, voda u snu i nema baš tako pozitivnu simboliku, ma kakva da je.Upućuje na to da budemo oprezni na javi i da se čuvamo. Obično se odnosi na nas same i na naše emotivno stanje, na trenutna osećanja i nešto što trenutno proživljavamo na javi.

Smrt bliske osobe

Jedan od najčešćih snova jeste i smrt nekog vrlo bliskog – oca, majke, bake, deke, brata, sestre, prijatelja. Ti snovi su veoma uznemirujući i prosto smo zahvalni Bogu što je sve to bio samo san, nakon što smo se probudili uz vrisku i obliveni znojem.

Ipak, kako se odavnina smatralo, takav san znači upravo suprotno, da je osobi koju ste usnili mrtvu, na javi i te kako dobro, da je čeka uspeh, dug život i dobro zdravlje.

Pad sa visine i sa stepenica

Vrlo česti snovi su i oni u kojima vidite stepenice koje nestaju pa vi nemate gde, kružne stepenice, nedostatak stepenika koji morate preskočiti ili nedostatak ograde i rukohvata uz iste.

Visina, pad s visine, propadanje u lift, također često budu dio našeg sna.Smatra se da takvi snovi ukazuju na velike turbulencije koje se dešavaju u samom čoveku, na njegova emotivna vrenja, neodlučnost na javi, borbu sa samim sobom.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media