JOŠ 1 TRIK KOJI NISTE ZNALI: Anita tvrdi da PEČURKE NE BI TREBALO PRATI, već ih pripremiti na OVAJ način
Anita, Foto: Printscreen/Tiktok/tastyentertaining

pečurke

JOŠ 1 TRIK KOJI NISTE ZNALI: Anita tvrdi da PEČURKE NE BI TREBALO PRATI, već ih pripremiti na OVAJ način

One su kao sunđer, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov ukus i stvara se puno tečnosti u jelu koje pripremate

Objavljeno: 18:29h

Anita, žena koja svakodnevno deli trikove i savete za kuvanje na TikTok profilu @tastyentertaining, u jednoj od objava otkrila je da se jedna namirnica ne bi trebala ispirati pod vodom pre kuvanja - pečurke.

Često ih ljudi operu pre seckanja i kuvanja kako bi uklonili ostatke zemlje, ali to je zapravo pogrešno. One su kao sunđer, upijaju sve pa tako i vodu, a time se samo kvari njihov ukus i stvara se puno tečnosti u jelu koje pripremate.

Umesto toga, savetuje Anita, trebalo bi ih oguliti. Izvadite im peteljku, okrenite ih na drugu stranu i gulite od sredine koja je sada šuplja prema spolja. Ostatke nemojte bacati - možete ih ubaciti u temeljac koji vam treba za neko jelo. Dok su neki, već upoznati s ovim trikom, drugi su začuđeno pisali kako niko ne guli pečurke, bilo je mnoštvo onih koji su šokirani jer nisu uopšte znali da se pečurke mogu oguliti, prenosi Mirror.

Bonus video:

19:57

POPODNEVNI DNEVNIK 05.11.2021.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.