OSTAVIO PACIJENTA NA STOLU, SVUKAO SE I OTIŠAO DA URADI OVO BEZ IMALO BLAMA: Ne biste POVEROVALI šta je NASTAVAK
Toni Tenuri, Foto: Printscreen/Youtube/Michela Capobianco

NEVEROVATNO

OSTAVIO PACIJENTA NA STOLU, SVUKAO SE I OTIŠAO DA URADI OVO BEZ IMALO BLAMA: Ne biste POVEROVALI šta je NASTAVAK

Punih pet godina nije ni razmišljao o tom potezu

Objavljeno: 17:23h

Ugledni hirurg iz Bostona Toni Tenuri (54, na slici) punih pet godina nije ni razmišljao o nepromišljenom potezu koji je učinio tokom smene u novembru 2016. godine.

Tada je usred priprema za operaciju članka jednog pacijenta iznenada izašao iz sale, presvukao se, otišao u svoj automobil i tamo ručao!

Ne samo što je napustio važnu operaciju da bi jeo, već je u automobilu potom i zaspao. Skandal je otkriven nešto kasnije, ali doktor Tenuri zbog svog ugleda nikada nije kažnjen za to što je uradio, piše Boston Globe.

Tek ovog oktobra, kada je državni medicinski odbor Mesačusetsa analizirao učinak i performanse svih najvažnijih doktora, dotakli su se novembra 2016. godine i toga što Toni Tenuri nikada nije kažnjen za neverovatan i bezobziran gest prema pacijentu.

Tenuri je ovih dana kažnjen sa samo 5.000 dolara što je javnost u Bostonu i okolini okarakterisala u najmanju ruku kao pomilovanje.

Tenuriju je naloženo i da mora da pohađa “kurs profesionalizma u struci” na koji se u Mesačusetsu šalju svi koji su prekršili osnovne norme ponašanja u smeni.

– Ovo je smešna kazna. Ne mogu da verujem da je odbor ovako kaznio Tenurija. Odnos prema pacijentima, naročito onima koji čekaju na operaciju mora da bude daleko profesionalniji. Kakav je ovo onda primer za druge – zapitao se doktor Džejms Rikert, ortoped iz Indijane koji je jedan od mnogih kolega koji je javno priznao da je šokiran preblagom kaznom za Tenurija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.