SVI BI POMISLILI DA JE LUDA: Otkrila je kada počinje sa pripremom božićne trpeze, NEVERICA (FOTO)
Foto: Kate Hall

šok

SVI BI POMISLILI DA JE LUDA: Otkrila je kada počinje sa pripremom božićne trpeze, NEVERICA (FOTO)

Kada dođe božićno jutro Kate kaže da samo izvadi puno posuda za pečenje, sve posloži u njih i jedno za drugim stavlja u peć

Objavljeno: 17:20h

Kate Hall, 35-godišnja majka dvoje dece iz Orpingtona ima, kaže, savršen trik za pripremu božićnog ručka i večere - bez stresa. Svesna je koliko je teško pripremiti obilne i raznolike porcije hrane za porodicu i prijatelje, pogotovo kada imate dvoje male dece, pa je nakon nekoliko godina stresa i zapravo ne uživanja u praznicima, smislila način da te dane provede što manje u kuhinji, a što više oko stola s najmilijima.

Za portal The Sun kaže kako ona ručak i večeru priprema već sada - da, iako se još nismo pozdravili sa oktobrom. Za početak oguli i nareže krompire, a potom ih blanšira u vodi i ostavi da se ohlade. Za kraj ih spremi u vrećicu za zamrzavanje i spremi duboko u ostavu. Isto napravi s mrkvicama, karfiolom, mahunama i pastrnakom. Kupila je već gotovu ćuretinu i zamrznula ju zajedno sa okruglicama od luka i povrća i hrenovkama u lisnatom testu.

Kada dođe božićno jutro Kate kaže da samo izvadi puno posuda za pečenje, sve posloži u njih i jedno za drugim stavlja u peć. "Hrana je odličnog ukusa, nema razlike između nje i one koju pripremite tog jutra."

Posao podelim na dva dana, najčešće vikend, i svaki dan mi je potrebno otprilike tri sata za sve. Blanširam povrće i krompire, izrežem meso, sve spakujem... Jedino što ne zamrzavam je majoneza, salata i žele za desert. Probala sam, ali nije bilo dobro. Ne radim ovo samo u prazničnom periodu. Inače zamrzavam i sendviče za školsku užinu i puno ručkova koje jedemo - umake, rižoto..."

Majka
foto: Kate Hall

Njeni prijatelji, kaže, misle da preteruje, ali ona je davno odlučila da želi praznike provesti bez stresa i žurbe u kuhinji.

"Suprug Matt je takođe bio skeptičan, ali nagovorila sam ga da mi pomogne i shvatio je koliko je ovako jednostavnije. Ove godine kuvamo za sedam osoba, pa smo s pripremama počeli već u avgustu."

Svoje trikove sada deli na Instagramu gde ju prati nešto više od 20 hiljada ljudi i, kaže, svi imaju samo pozitivne komentare. Srećna je što su neki ove godine odlučili isprobati njenu metodu.

"Dok će se mnogi znojiti u kuhinji, ja ću na Božić uživati u čaši šampanjca."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.