MNOGI PRAVE VELIKU GREŠKU: Ove namirnice treba OBAVEZNO čuvati u frižideru
Ilustracija, Foto: Profimedia

NAMIRNICE

MNOGI PRAVE VELIKU GREŠKU: Ove namirnice treba OBAVEZNO čuvati u frižideru

Evo koje su to namirnice

Objavljeno: 23:04h

Jedna od tužnijih stvarnosti modernog života je bacanje hrane u smeće, najčešće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Svi znaju da je mlečnim proizvodima, jajima i sličnim namirnicama mesto u frižideru, ali postoje neke namirnice koje treba čuvati na hladnom mestu, ali velika je šansa da to ne radite.

Evo koje su to namirnice.

Avokado

Nije tajna da avokado može da bude nepredvidivo voće. Jedan dan je zelen, drugi dan je propao. Ako kupite avokado koji još nije dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u deo sa svežim proizvodima ako želite da sazreva sporije. Suprotno tome, ako jedva čekate da ga pojedete, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru svetlosti, to će ubrzati proces zrenja.

Banane

Slično kao s avokadom, čuvanje banana u frižideru usporiće proces zrenja.

Limun i limeta

Iako ostavljanje limuna i limete u lepoj porudi na vašem trpezarijskom stolu može biti čak ukras u domu, agrumi će trajati do četiri puta duže ako se čuvaju u frižideru.

Tortilje

Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni zrak infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive, čuvanje u frižideru je najbolja opcija, a to im pomaže da traju do dva puta duže.

Prirodni maslac od kikirikija

Budući da je prirodni maslac od kikirikija zaista maslac od kikirikija u svom najčistijem obliku, bez konzervansa i ikakvih aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija. Da se ne bi stvorila buđ, najbolje je držati ga na hladnom.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.