MNOGIMA SE NAKUPLJA LED U FRIŽIDERU: Evo zašto se TO DEŠAVA i kako SPREČITI i rešiti PROBLEM
Ilustracija, Foto: Profimedia

rešenje

MNOGIMA SE NAKUPLJA LED U FRIŽIDERU: Evo zašto se TO DEŠAVA i kako SPREČITI i rešiti PROBLEM

Ono što ne bi trebalo da koristie jesu oštri predmeti poput noža, jer lupanjem i struganjem možete da oštetite unutrašnjost zamrzivača

Objavljeno: 21:10h

Većina domaćinstava u svom sklopu poseduje i frižider i zamrzivač, a u njima se nakuplja led i to je potpuno normalno.

To se dešava jer čestim otvaranjem ulazi vlaga koja se zatim zamrzne i skupi na bočnim stranama, vrhu ili dnu frižidera.

Međutim, problem nastane onda kada su ti komadi leda veliki i smanjuju prostor za hranu. Dobra vest je da se ova pojava može sprečiti, ili barem umanjiti.

Ako su komadi leda baš veliki, onda treba započeti proces odleđivanja. Prvo isključite frižider iz struje, otvorite vrata, izvadite hranu iznutra. Sada na red dolazi odmrzavanje koje možete da ubrzate tako što ćete stavite ventilator ili fen za kosu ispred i uključiti topao vazduh. Ipak, budite oprezni da uređaj ne dođe u dodir sa vodom, održavajte dovoljnu udaljenost. Na dno zamrzivača i ispred frižidera stavite peškire i krpe da biste sprečili velike lokve vode.

Ako je led u manjim i tankim komadima onda ga možete jednostavno ukloniti papirnatim ubrusom koji ste prethodno natopili alkoholom. Ono što ne bi trebalo da koristie jesu oštri predmeti poput noža, jer lupanjem i struganjem možete da oštetite unutrašnjost zamrzivača.

Kako sprečiti nastajanje leda u budućnosti?

Najverojatnije vam je oštećena guma na vratima, pa bi trebalo da je zamenite, kako više ne bi ulazila velika količina vlage.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.