POMEŠAJTE JAJA SA OVIM SASTOJKOM, I DOBIĆETE NEVEROVATNU STVAR: Poslušajte slavnog CHEFA
José Andrés, Foto: Printscreen/Instagram

pokušajte

POMEŠAJTE JAJA SA OVIM SASTOJKOM, I DOBIĆETE NEVEROVATNU STVAR: Poslušajte slavnog CHEFA

Čak i ako nikad u životu niste kuvali, s ovim receptom ne možete pogrešiti, objašnjava kuvar s Michelinovom zvezdicom i dodaje da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji

Objavljeno: 13:48h

José Andrés je nagrađivani kuvar, filantrop i ljubitelj jaja u svim oblicima - poširanima, kajganom, kuvanim, pa čak i onima iz mikrovalne.

U nedavnom intervjuu za Insider rekao je da mu je jedna stvar koja ga najviše veseli u kuhinji čišćenje frižidera i spremanje obroka sa svime što u njemu pronađe. To uključuje jaja i majonezu.

Andrés je rekao da za vreme vrhunca pandemije bi mu supruga nakon čišćenja rekla da ni slučajno ne radi nered u kuhinji. Ali kuvara se ne može sprečiti da nabrzinu napravi mali popodnevnim obrok.

Tako je jednog od onih dana nakon čišćenja odlučio jaja pripremiti u mikrovalnoj.

- Umutim jednu punu kašiku majoneze s jajima dok ne dobijem teksturu poput fine kreme - rekao je Andrés za Insider.

Zatim bi na dno staklene posude, sigurne za mikrovalnu, nakapao maslinovo ulje i ulio mešavinu jaja i majoneza.

Kaže kako ljudi mogu slobodno kopati po svojim frižiderima i u jelo dodati male komadiće ostataka hrane - avokado, sir, pa čak i dodatne komadiće tvrdo kuvanih jaja.

- Stavite jaja u mikrovalnu peć na -zavisno od snage ​​mikrovalne - otprilike jednu minutu i 45 sekundi do dve minute i 15 sekundi - objašnjava i dodaje kako gotovo jelo treba iz posude prebaciti naopačke na tanjir ili jesti direktno iz posude u kojem je jelo pripremljeno.

No, pre nego što se bacite na posao, on predlaže da svilenkasto glatki obrok prelijete aromatičnim octom, komadićima avokada, naseckanim paradajzom ili nečim drugim što.

- Dakle, to je kao omlet okrenut naopako - rekao je.

- Ovo je izvrsno za studente u studentskim domovima - kaže i dodaje da je ovo idealan obrok za svakoga u pokretu jer priprema traje manje od tri minute.

Andrés sarađuje s firmom Hellman's na kampanji kako bi pridobio više domaćih kuvara da zavire u dubinu svojih frižidera iskoriste sve što im je dostupno da naprave ukusan obrok.

- Čak i ako nikad u životu niste kuvali, s ovim receptom ne možete pogrešiti - rekao je kuvar s Michelinovom zvezdicom i dodao da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.