OVU BIZARNU SERIJU STE SVI GLEDALI: Letele su glave zbog OVOG RECEPTA, a potrebna su samo 2 SASTOJKA IZ KUĆE VIDEO
Čuveni kolačići, Foto: Printscreen/ Tiktok

otkrivamo

OVU BIZARNU SERIJU STE SVI GLEDALI: Letele su glave zbog OVOG RECEPTA, a potrebna su samo 2 SASTOJKA IZ KUĆE VIDEO

Kako se prave kolačići iz serije "Squid game"? Lako, pratite ovaj recept od 23 miliona pregleda!

Objavljeno:

Serija "Squid game" osvojila je publiku širom sveta, i lansirala pravi novi trend u pečenju! U jednoj od epizoda, videli smo kolačiće od pečenog šećera i sada se ceo svet trudi da ih napravi!

Pažnja, sledi spojler!

U jednoj od smrtonosnih igara, učesnici dobijaju već ispečen kolačić iz kojeg moraju da "izbockaju" tačan oblik. Ko ne uspe, pa, gledali ste seriju - ode glava, ovo je samo jedna od naizgled naivnih igrica koje inače igraju deca, a koje u Netfliksovom hitu imaju stravičan ishod.

Ovi kolačići inače se nazivaju dalgona, i u Koreji su takođe bili predmet igre. Na štandovima gde su se prodavali, dobili biste i čačkalicu i ako uspete da kolačić izrežete bockanjem tako da se ne polomi, ne biste morali da ga platite već biste se zasladili "za dž".

Videćete, prave se lako. Sve što vam treba su šećer i soda bikarbona. Šećer zagrejte na srednjoj vatri dok se ne karamelizuje, potom mu dodajte malo sode bikarbone i kada zapeni, izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. "Spljoštite" dnom šolje, kalupom utisnite oblik ukrasa i sačekajte da se stvrdne.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.