RETROGRADNI MERKUR JE VEĆ UZEO MAHA: Poznati astrolog za Espreso otkriva šta sada nikako NE TREBA DA RADIMO!
Jovana Milekić, astrolog, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

POSLEDNJI U OVOJ GODINI

RETROGRADNI MERKUR JE VEĆ UZEO MAHA: Poznati astrolog za Espreso otkriva šta sada nikako NE TREBA DA RADIMO!

- Ovaj retrogradni Merkur u trigonu je sa retrogradnim Jupiterom, te nam daje mogućnost da se vratimo korak unazad i da rešimo sve što smo ostavili nedovršeno, navodi Jovana Milekić

Objavljeno:

U ponedeljak 27. septembra je počeo poslednji retrogradni Merkur u ovoj godini i trajaće sve do 17. oktobra.

Tokom ove godine, planeta Merkur (koja u tranzitu i našim natalnim horoskopima vlada komunikacijama, saobraćajem, govorom, platnim prometom i papirologijom) kretala se retrogradno dva puta (u januaru i maju). A sada, 27. septembra, krenula u svoj poslednji retrogradni hod ove godine.

Šta možemo očekivati od poslednjeg ovogodišnjeg retrogradnog Merkura i kako će se isti odraziti na znakove Zodijaka pojedinačno, otkrila nam je poznati astrolog Jovana Milekić.

Retrogradni Merkur krenuo je i pre zvaničnog datuma, s obzirom da je ušao u senku već polovinom septembra meseca, navela je Jovana.

3 faze retrogradnosti

Faza Merkurove senke kada dođe do stepena do kojeg će se kasnije vraćati nazad, retrogradna faza koja je krenula 27. septembra i završava se 19. oktobra kada je u punoj brzini, pa sve do 3. novembra dok ne dođe do onog stepena sa kog se počeo vraćati retrogradno.

Loše strane retrogradnog Merkura

Kada planeta koja vlada svim bitnim segmentima života promeni smer i krene retrogradno, to znači da ćemo u navedenim oblastima da imamo poteškoće. Savetuje se da za nove poduhvate klijenti sačekaju da Merkur promeni znak u kojem je bio retrogradan, a to je 8. novembra kada prelazi u drugi znak retrogradnosti.

Najviše štete retrogradni Merkur će doneti svojim znacima, odnosno tamo gde vlada- Devicama i Blizancima, među njima su i Vodolije koje će imati poteškoće u ovom periodu, izuzev onih koji natalno već imaju postavljen retrogradni Merkur, objašnjava Milekić.

Dobre strane retrogradnog Merkura

Ovaj retrogradni Merkur u trigonu je sa retrogradnim Jupiterom, te nam daje mogućnost da se vratimo korak unazad i da rešimo sve što smo ostavili nedovršeno, da preispitamo naše potrebe i završimo obaveze, ali i obnovimo prijateljstva, poslovne kontakte ili bivše ljubavi. Retrogradni Merkur izuzetno je povoljan za vraćanje na stare priče, kako emotivne tako i poslovne.

Jovana Milekić
foto: Espreso

Oni ljudi koji u svojim natalnim horoskopima imaju postavljenog Merkura u retrogradnom hodu, za njih važi sve suprotno. Rođeni sa retrogradnim Merkurom imaju i više nego povoljan period retrogradnosti, i ovo je momenat da krenu napred.

A kako će se retrogradni Merkur odraziti na sve horoskopske znakove pogledajte u nastavku:

OVAN

Ovnovi imaju aktivno polje papirologije i komunikacije, i za njih je sada povoljan period da obnavljaju stare komunikacije ili da se vrate na neka prethodna mesta. Obratite pažnju na saobraćaj, kao i na to šta potpisujete.

BIK

Finansije su kritičan period, ali je i dobro vreme za povrat novac koji vam se duguje, za razliku od onog koji sami dugujete.

BLIZANCI

Blizanci su Merkurov znak i za njih je ovo kritičan period, Možete se osećati dezorijentisano i imati problema sa ukućanima, kao i sa stambenim prostorom. Imate osećaj da vam se ljulja tlo pod nogama. To ipak neće biti značajnija šteta, jer je Merkur u trigonskom odnosu

RAK

Sledi perod povlačenja i dogovaranja samih sa sobom kako i šta da uradite. Period kada vam se vraćaju duhovi iz prošlosti kroz komunikacije, obnavljanje odnosa, vraćanje u raniji stambeni kraj i dobijanje mnogih epiloga. Univerzum vas pozva da zastanete i odredite vaše prioritete.

LAV

Period obnavljanja starih prijateljstava i vraćanje starih planova. Očekujte povrat novca koji vam se duguje. Dobar period i za izmirivanje vlastitih dugova

DEVICA

Osobine Device- red, rad i disciplina su sporne u ovom periodu, jer je i ona Merkurov znak. Mogući problemi sa ukućanima i šefovima. Zbog nepoštovanja dolazi do čestih nervoznih stanja

VAGA

Moguće obnavljanje pravnih sporova iz prošlosti i dobivanje njihovog epiloga. Učestalo javljanje bivših svim Vagama ali i njihovim podznacima.

ŠKORPIJA

Retrogradni Merkur je pravi momenat za vraćanje kredita, ali i za saznanje na koga možete računati, a na koga ipak ne.

STRELAC

Mogući poriv za vraćanje bivšim partnerima, i za to je dobar momenat do kraja oktobra meseca.

JARAC

Potrebno je povesti računa o poslovnim saradnicima, ozbiljnije sagledajte segment poslovnog okruženja i ustanovite kome trebate verovati. Dobar je period za obnavljanje emotivnih veza i prijateljstava.

VODOLIJA

Razmislite o svojim ulaganjima i o tome gde ste pogrešili, a gde bi mogli to da ispravite. Počnite da primenjujete nove pravce nakon 19. oktobra.

RIBE

Čuvajte se svađa u kući. Zdravstveno stanje jednog roditelja može biti dovedeno u pitanje. Retrogradni Merkur se može dobro iskoristiti za sitne popravke u stambenom ili poslovnom prostoru i tako sebi olakšati život.

Za kraj razgovora, astrolog je imao poruku za sve:

Nikako ne bi trebalo da ulazimo u nove poslovne poduhvate, kao i da kupujemo automobile, tehniku... pod uslovom da nemamo u natalnoj karti retrogradni Merkur. Dobar je momenat da se rešimo svega neispravnog i nepotrebnog, kao i da izbegavamo posredovanja između dve strane!

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.