KOLIKO TREBA DA TRAJE TUŠIRANJE DA BI SE ŠTETNI MIKROORGANIZMI UNIŠTILI? Stručnjaci razbijaju PREDRASUDE
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

KOLIKO TREBA DA TRAJE TUŠIRANJE DA BI SE ŠTETNI MIKROORGANIZMI UNIŠTILI? Stručnjaci razbijaju PREDRASUDE

Kako prenosi Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je od osam do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Međutim, stručnjaci, takođe, napominju da tuširanje više od 10 minuta može da bude štetno po kožu tela, jer dolazi do njenog isušivanja

Objavljeno: 17:29h

Ako tuširanje traje kraće od pet minuta, stručnjaci tvrde da to nije dovoljno, jer se za ovo vreme ne uklone štetni mikroorganizmi koje se talože na koži tokom dana.

Tuširanje kraće od pet minuta može da uzrokuje bakterijske ili gljivične infekcije, objašnjavaju stručnjaci, dodajući da su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno.

Kako prenosi Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je od osam do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Međutim, stručnjaci, takođe, napominju da tuširanje više od 10 minuta može da bude štetno po kožu tela, jer dolazi do njenog isušivanja.

Tuširanje vrućom vodom moglo bi da nanese više štete nego koristi, shodno ovome, stručnjaci preporučuju tuširanje mlakom vodom.

(Espreso/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media