ŠTA ZNAČI AKO SANJATE PSA? 1 tumačenje je VEOMA MRAČNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

tumačenje snova

ŠTA ZNAČI AKO SANJATE PSA? 1 tumačenje je VEOMA MRAČNO!

Sanjati psa obično ima pozitivno značenje, osim u posebnim slučajevima

Objavljeno: 20:11h

Psi su životinje koje najčešće sanjamo, zato što se najviše nalaze u našoj svakodnevnici. Ovo se naročito odnosi na vlasnike pasa. Ono što doživljavamo tokom dana često nalazi način da završi u našoj podsvesti. Šta onda znači sanjati psa?

Kao i za svaki drugi motiv u snovima, ni ovde ne postoji jednostavno tumačenje. Tumačenje će zavisiti od situacije u kojoj ste sanjali ovu životinju. Da li ste sanjali besne pse, svog ljubimca, tuđeg psa, kako se taj pas ponašao?

Psi se uglavnom tumače kao zaštitnici, a san u kome se pojavljuje najbolji čovekov prijatelj može biti znak upozorenja. Evo šta sve može značiti san o psu u odnosu na situaciju.

Šta sve znači sanjati psa?

Dakle, pas je zaštitnik, san o psu može govoriti da ste vi nekome zaštitnik ili da vam dolazi period u životu kada će vama biti neophodna zaštita. Kako je pas najvernija životinja i povezan je sa čovekom na emotivnom nivou, sanjati psa može govoriti i o vašem emotivnom životu i nerazrešenim problemima.

San u kome se pojavljuje crni pas

Crni pas predstavlja simboliku za negativna predskazanja u raznim narodima. Iako se pas obično tumači kao simbol vernosti, crni pas se često povezuje sa smrću.

No, ovde nije u pitanju prava, nego metabolička smrt. Ukazuje na to da će u vašem životu doći do neke velike promene. Možda će vas izdati bliski prijatelj, možda vam sledi finansijski težak i izazovan period, možda ćete saznati da vas je bračni saputnik prevario.

Crni pas, na neki, način predstavlja prekretnicu sa kojom ćete se loše nositi.

Takođe, ovaj pas označava i depresivna stanja sa kojima ćete se suočiti usled velikih promena koje će vas zadesiti.

Crna boja znači da ulazite u nešto novo, nepoznato, te se iza te boje najčešće krije strah, anksioznost, neprijatnost. Dakle, naredni period u vašem životu neće biti ni malo lak, ali to nije ništa sa čime nećete moći da se izborite, iako će vam biti potrebno mnogo vremena dok se ne vratite u normalu.

Sanjati štene

Dobiti, videti ili nahraniti štene znači da ćete čuti dobre vesti koje će vas veoma prijatno iznenaditi. Možda ćete sresti prijatelja sa kojim se niste dugo čuli, dobiti neočekivani priliv novca, čućete dobre vesti… U svakom slučaju očekuje vas velika i iskrena radost bilo da se vesti odnose na vas ili na vaše bližnje.

San u kome vas pas juri

Sanjati psa koji pomahnitalo juri za vama svakako nije dobar znak i ovakva vrsta snova definitivno spada u noćne more. Ukratko, pas koji vas juri je simbol vaše griže savesti, anksioznosti, potajnog straha.

Učinili ste nešto čime se ne ponosite i sada vas to proganja, a savest vas izjeda. Bežite od nekog problema, od ozbiljnog razgovora sa partnerom, možda ste prevarili partnera i to krijete od njega.

U svakom slučaju, situacija u kojoj se nalazite vam ne da mira ni na javi ni u snu. Saberite se, preispitajte svoje strahove i uvek birajte da budete iskreni prema vašim bližnjima, čak i kada su loše vesti u pitanju i kada ste ih izdali.

Prihvatite odgovornost za sopstvene postupke, jer ako to ne učinite, osećaj da vas nešto proganja će biti sve veći.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Sanjati psa da te ujede

Ovo nikako nije dobar predznak, sanjati psa koji želi da te ujede, koji reži i pokazuje druge znake agresivnosti znači da vas očekuje žučna svađa sa nekim bliskim. Samo režanje i pokazivanje zuba pokazuje da vas u realnosti očekuje velika pretnja i vaša savest pokušava da vas na to upozori.

Ukoliko ste sanjali sam ujed i videli ste svoju ranu, to se tumači tako što ćete se desiti neki veliki sukob koji će vas mnogo povrediti. Ovde se ne misli na fizičku povredu (mada ni to nije isključeno), nego metaforički – neko će vas mnogo povrediti.

Sanjati da se igrate sa psom

Ukoliko sanjate da se igrate sa svojim kućnim ljubimcem, onda ovaj san nema posebno značenje u vašoj podsvesti. Nekada ubacujemo događaje iz svakodnevice u snove i one ne moraju imati nikakvu simboliku. U ovom snu ste srećni i lepo se zabavljate.

A ako je vaš kućni ljubimac koga ste sanjali uginuo, to znači da vam nedostaje on i svo to vreme koje ste provodili zajedno.

Sa druge strane, sanjati psa, psa koji vam nije poznat, kako se igrate sa njim, to već ima drugačije značenje. Tumačenje je sledeće: naći ćete moćnog zaštitnika, bilo da je to šef na poslu, neko u porodici ili prijatelja sa visokim statusom u društvu.

To su dobre vesti, jer će imati ko da vas podrži i da vas pogura ako vam to bude potrebno.

Udomili ste psa

Kao na javi i u snu se udomljavanje kućnog ljubimca smatra humanim i plemenitim činom. Ovo zaista može biti znak da vam je potreban kućni ljubimac i da ste spremni na tu vrstu obaveze.

No, uglavnom se tumači tako što ćete nekome učiniti veliku uslugu i to ćete učiniti nesebično, ne očekujući ništa za uzvrat.

Sanjati da ste dobili psa

Ovo je jedan divan i radostan san. Sanjati psa kojeg ste dobili na poklon znači da će se velike promene dogoditi u vašem životu.

I nemojte se brinuti, to će biti lepe promene. Verovatno ste sada u ne tako srećnom periodu u životu, depresivni ste i čini vam se da nema izlaza iz vaše situacije, bilo na poslovnom ili ljubavnom planu.

Sve će se uskoro promeniti i osetićete se srećno i taj period sreće neće biti kratak iako ćete od toga strahovati. Stvari polako počinju da dolaze na svoje mesto, a vaš život će se vratiti u normalu.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Čopor pasa

Veoma je bitno da u ovom snu zapamtite kako ste se osećali, to jest se čopor ponašao. Da li su psi bili agresivni ili prijateljski nastrojeni. Sanjati psa ima jedno, a sanjati čitav čopor sasvim drugo značenje.

Ukoliko vas čopor pasa napada to znači da se suočavate sa velikim psihološkim pritiskom, koji se najčešće odnosi na posao. Ukoliko vas psi ujedaju, to se tumači tako što ćete pretrpeti mnoge gubitke, patićete i očekuje vas vrlo nesrećan period.

Grupa ljudi se okreće protiv vas, to mogu biti kolege sa posla ili porodica. Imaćete sukobe i svađe i vi ćete biti ti koji će izvući deblji kraj iz čitav situacije.

Suprotno tome, ako su psi druželjubivi, to znači da ćete biti prihvaćeni od strane grupe koja predstavlja veliki faktor u vašem životu.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.