NEKE STVARI NIKAKO NE KUPUJTE POLOVNE: Mogu vam čak i UGROZITI ZDRAVLJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kupovina

NEKE STVARI NIKAKO NE KUPUJTE POLOVNE: Mogu vam čak i UGROZITI ZDRAVLJE!

Stručnjak za čišćenje Heder Barigan izdvojila je sedam stvari koje nikad ne bi trebalo da kupujete korišćene

Objavljeno: 19:25h

Kupovinom korišćenih stvari može se uštedeti mnogo novca, a ponekad te stvari zaista izgledaju kao nove. Svima je jasno da nije baš higijenski kupiti nošeni donji veš ili kupaći kostim, recimo, ali to nisu jedine polovne stvari koje mogu da ugroze vaše zdravlje.

Stručnjak za čišćenje Heder Barigan izdvojila je sedam stvari koje nikad ne bi trebalo da kupujete korišćene.

Tapacirani nameštaj

Tapacirani nameštaj, poput dvoseda, troseda, fotelja, ugaonih garnitura, tapaciranih stolica... nije pametno kupovati korišćen. Naime, on je najčešće prekriven kožom ili debljim meblom, zbog čega je gotovo nemoguće očistiti ga dubinski.

Osim ukoliko ne kupujete od nekoga koga poznajete, pa znate u kakvim je uslovima prethodni vlasnik živeo, držite se dalje od polovnog nameštaja ovog tipa. U suprotnom, možete dobiti nameštaj pun bakterija, grinja, ćelija mrtve kože, a u najgorem slučaju, stenica!

Kacige

Mnogi to ne znaju, ali kacige su napravljene da vas zaštite samo od jedne nesreće. Tako da, čak i ako kaciga izgleda novo, potrebna je samo jedna nezgoda da bi ona bila praktično neupotrebljiva.

A oštećenje se neće uvek videti sa spoljašnje strane, tako da nikako ne možete da znate da li je kaciga već "odradila svoje".

Osim toga, na unutrašnjem stranu kacige se sakupljaju bakterije od znoja, što je grozno i nimalo higijenski.

Sedište za kola

Ovo je jedna od glavnih stvari koje budući ili novopečeni roditelji stavljaju na spisak za kupovinu. A pošto su ova sedišta skupa, mnogi se odlučuju da kupe polovna.

Međutim, to nije pametno jer, kao i kod kaciga, oštećenja možda ne budu vidljiva golim okom, a time biste potencijalno mogli da dovedete dete u opasnost.

Jastuci sa sintetičkim punjenjem ili perjem

Dok jastučnice možete jednostavno da operete, jastuci sa sintetičkim punjenjem ili perjem nisu predviđeni za pranje. To znači da se na njima vremenom sakupljaju znoj, suce, mrtve ćelije kože...

Studije su pokazale da se na jastucima ove vrste za samo godinu nakupi čak 17 različitih vrsta gljivica.

Tepisi

Verovatno biste pomislili da nema ništa loše u kupovini polovnog tepiha, pa još ako izgleda kao nov... Međutim, time rizikujete da u svoju kuću unesete insekte!

Mravi, buve, stenice vole tepihe, a čak i ako je prethodno opran, moguće je da ostanu neka jajašca unutra.

Osim toga, prodavci nekad mirisima malo osveže tepihe i tvrde da su oprani, a onda se nakon nekoliko dana kod kuće primeti neprijatan miris...

Polovni proizvodi imaju brojnih prednosti, na prvom mestu daleko nižu cenu, ali pre nego što kupite bilo šta korišćeno, dobro proverite proizvod koji uzimate.

Bonus video:

03:30

BRZE VESTI 23.09.2021. 17:55

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.