LAKO DO BLISTAVOG OSMEHA! Po preporukama stomatologa i poznatih, otkrijte kako!
Ilustracija, Foto: Profimedia

lepota

LAKO DO BLISTAVOG OSMEHA! Po preporukama stomatologa i poznatih, otkrijte kako!

Stomatolozi savjetuju da nakon unošanja takvih namirnica temeljno očistimo zube, ali tek nakon pola sata - ukoliko to učnimo odmah nakon unosa hrane i pića, oštećujemo zubnu gleđ još više

Objavljeno:

Zubna gleđ je jako porozna i može da apsorbuje tanin iz čaja pa zubi postaju tamniji za nekoliko nijansi. Što duže kuvate čaj, to je koncentracija tanina u njemu veća.

Hrana i napici koje unosimo u organizam utiču i na zdravlje zuba. Poznato je da su slatkiši štetni za zube jer im je potrebno mnogo vremena da se razlože, a podjednako je štetan i limun, kisela hrana, kao i kafa i vina jer ostavljaju mrlje na zubima.

Stomatolozi savjetuju da nakon unošanja takvih namirnica temeljno očistimo zube, ali tek nakon pola sata - ukoliko to učnimo odmah nakon unosa hrane i pića, oštećujemo zubnu gleđ još više.

Takođe, savetuju da napitke ispijamo slamčicom. Najbolji način da izbegnemo bojenja svojih belih zuba je da koristimo slamčicu, tako da napitak ne dodiruje prednje zube. Ovog pravila se pridržavaju brojne poznate ličnostima, kojima je lep osmeh prioritet.

Imajte na umu da se ne preporučuje ispijanje vrućih pića na ovaj način, a ako ste u prilici plastičnu slamčicu zamenite metalnom.

Crveno vino, crni i zeleni čajevi, kao i pojedine namirnice kao što je kurkuma, mogu vrlo brzo da preboje zube, i da ponište efekte izbeljivanja.

Vremenom će zubi prirodno ponovo da polako tamne i “vraćaju se“ u staru boju.

Bonus video:

02:41

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI U SUBOTICI

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.