To se i VAMA može desiti: Najveći KULTUROLOŠKI ŠOKOVI koje su turisti doživeli na putovanjima
turisti, Foto: Profimedia

NEĆETE VEROVATI

To se i VAMA može desiti: Najveći KULTUROLOŠKI ŠOKOVI koje su turisti doživeli na putovanjima

"Kulturološki šok doživela sam u Italiji, kad sam shvatila da lokalno stanovništvo ide na večeru sa malom decom, čak i nakon devet sati. Neka deca su bila toliko umorna da su i zaspala

Objavljeno:

Ako ste ikad putovali, sigurno ste u nekoj zemlji doživeli kulturološki šok, koji je sigurno uticao na vašu percepciju običaja i tradicije zemlje u kojoj boravite.

Jedan korisnik Redita postavio je pitanje u vezi sa iskustvima o kulturološkim šokovima koji su drugi korisnici mreže doživeli, a najzanimljivije odgovore preneo je "Buzzfeed". U nastavku teksta, pročitajte najčudnije odgovore, odnosno, iskustva putnika. "Naručio sam pomfrit u Nemačkoj, a konobar ga je prelio majonezom, a da nije ni pitao. Ako me tad niije preseklo, neće nikada", napisao je jedan. "Otišli smo u Mekdonalds u Španiji. Na meniju su imali, u kategoriji piće, pivo". "Kulturološki šok doživela sam u Italiji, kad sam shvatila da lokalno stanovništvo ide na večeru sa malom decom, čak i nakon devet sati. Neka deca su bila toliko umorna da su i zaspala". "Moja žena je iz Japana i prilikom posete zemlje, do mene je seo njen prijatelj, koji nije znao reč iz engleskog, a ja ne znam japanski. Sipao mi je "sake" (japansko pirinčano vino), nazdravio sam i popio celu čašicu. Međutim, on je nastavio da toči. Rekao sam ženi da on pokušava da me napije. Ona se samo nasmejala i rekla da ostavim malo u čaši, jer kad popijem svaki put do kraja, Japanci misle da želim još da pijem". "Došli smo u Meksiko i shvatili da svi lokalci hodaju u dugim rukavima i pantalonama. Naravno, to uopšte ne bi bilo čudno da spoljna temperatura nije bila 35 stepeni celzijusa", napisao je još jedan.

"Pravi šok sam doživeo u Indiji kada sam video ogromnu razliku između bogatog i siromašnog stanovništva. Tadž Mahal je jedna od najsavršenijih stvari koju je čovek mogao da napravi, ali čim se udaljite malo od te građevine, vlada neopisiva beda i siromaštvo". "U Americi je skoro sve "drive in". Postoje drajv in kafići, bankomati, ali čak i trgovine koje prodaju isključivo alkohol!" "Plaćanje javnog WC - a gotovo svugde u Evropi, e to me šokiralo. Ja sam iz Australije, gde su javni toaleti na svakom koraku, a pritom su čisti i besplatni!" Kina je definitivno zemlja kontrasta, a sjajno se vidi na relaciji staro – novo. Naime, do istorijskih hramova od kojih su neki stari i nekoliko hiljada godina, izdižu se moderni šoping centri". "Prijatelj i ja smo šetali Rejkjavikom, i naišli na slojevito obučenu bebu u kolicima na sred ulice. Sigurni da se dete izgubilo, počeli smo da tražimo roditelje. Međutim, ispostavilo se da je majka u radnji preko puta ceste i njima je normalno da ostave tako decu dok oni kupe nephodne namirnice".

00:39

Matematička gimnazija - 55 godina postojanja

(Espreso / Pun kufer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.