ŠTA ZNAČI AKO VAS SVRBI DESNI DLAN? Zavisi od toga gde živite i još 1 bitne stvari!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVOSTI

ŠTA ZNAČI AKO VAS SVRBI DESNI DLAN? Zavisi od toga gde živite i još 1 bitne stvari!

Možda mislite da će tvoj tim izgubiti ako ne obučete onu istu majicu koju ste nosili kad je pobedio…

Objavljeno: 21:27h

Sujeverje je deo svake kulture. Verovali u njih ili ne, verovatno ste čuli da ljudi govore stvari poput „kucni u drvo!“, „ako nađeš novčić, podigni ga“, nikad nemoj držati torbu na podu jer ćeš izgubiti novac, ako ti crna mačka pređe preko puta, to je nesreća… Kod nekih nepoštovanje sujeverja može izazvati anksioznost i strah da će se dogoditi nešto loše. Na primer, možda mislite da će tvoj tim izgubiti ako ne obučete onu istu majicu koju ste nosili kad je pobedio…

Drugi oblik sujeverja jeste verovanje u znakove koji treba da vam kažu da vam se sprema nešto dobro ili loše. Premda želimo da u sujeverju ima istine, nema naučnih dokaza da su tačna. Ali to ne znači da nisu zabavna za istraživanje i razmatranje.

Šta znači ako vas svrbi desni dlan?

Kod nas je uvreženo narodno verovanje da ćete ako vas svrbi levi dlan dobiti novac, da svrab desnog dlana znači da ćete dati novac, a da ćete se ako vas svrbe prsti uskoro udati.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja.

U Indiji se na desni dlan uopšteno misli kao na ruku primatelja, pa se, nakon što se isključe zdravstvene brige, svrab desnog dlana najčešće smatra srećnim znakom koji znači da ćeš dobiti neki dar (ili novac), dok se svrab levog dlana smatra nesrećnim znakom, to jest znači da će vam nešto oduzeti.

To se, međutim, menja prema polu. Premda gorenavedeno važi za muškarce, svrab desnog dlana kod žena smatra se nesrećnim znakom gubitka novca, a svrab levog dlana kod žena smatra se srećnim znakom dolaska novca.

Evo nekoliko dodatnih objašnjenja mogućih značenja svraba desnog dlana ili šake.

Četiri moguća značenja svrbeža desnog dlana:

Svrab desnog dlana znak da vam novac stiže putem nagradnih igara

Novac koji vam dolazi je sujeverje koje su prvi popularisali Sasi. Verovali su da je trljanje kože srebrom lek za neke bolesti. To se pretvorilo u ideju da će vam srebro i doći, što je bio njihov oblik novca. Mnoge kulture počele su da povezuju svrab desnog dlana s dobitkom na lutriji, što je bio najočitiji način dolaska velike svote „poklonjenog“ novca u vaše ruke.

Ovo verovanje bilo je kombinovano s keltskim shvatanjem da je dodirivanje drva nakon spominjanja nade bilo potrebno kako bi se spriječilo da zli duhovi koji žive na drveću ponište vašu sreću. Zbog toga su verovali da je jedini način da se počeše desni dlan koji svrbi, a da mu se ne pokvari sreća, bilo kucanje u drvo kako bi oterali zle duhove i pozvali dobre duhove na zaštitu, a otuda i izraz „pokucaj u drvo“ i verovanje da to donosi sreću.

Desni dlan koji svrbi mogao bi značiti snagu i rast

Tvoje ruke su moćna sila u svakodnevnom životu. One su odgovorne za veći deo ljudskih sposobnosti i omogućuju vam da se izrazite na mnogo načina. Slikanje, pisanje, kuvanje ili sviranje instrumenta samo su neki primeri uticaja koje naše ruke mogu ostvariti. Bez njih ne bismo mogli ostvariti svoj pun potencijal, a njihova je povezanost s duhovnim svetom snažna – ako veruješ da jeste.

Desni dlan koji svrbi – znak da preuzimate kontrolu nad svojom slobodom

Ako vas svrbi desni dlan, to bi moglo značiti da je krajnje vreme da preduzmete neke radnje za postizanje svojih ciljeva. Ovaj nalet energije zapravo je ohrabrenje koje vam treba kako biste bili odvažni i kako biste napravili pozitivnu promenu. Ne plašite se da idete za onim što želite!

Postoji i mogućnost da svrab desnog dlana sugeriše da osećate da si „kontrolisana ili ograničena u životu koji bi vam doneo više radosti“. Želite li da napustite svoj posao? Postoji li prijateljica ili partner koji vas koči? Baš kao što bi trebalo preduzeti nešto za svoje ciljeve, trebalo bi da uklonite iz svog života sve što vas ne čini srećnom. Važno je osećati da imate slobodu i uživati tamo gde jeste.

Svrab desnog dlana ili šake kao simptom određenih medicinskih stanja

Naravno da svrab desne ruke ima sujeverje iza sebe, ali uporni svrab takođe može biti simptom zdravstvenog problema koji bi trebalo da leči lekar. Uzroci za svrab dlanova ili ruku mogu biti: ekcem, psorijaza, suva koža, alergije, dijabetes, ciroza i poremećaji nervnog sistema.

Ako mislite da bi to moglo biti zdravstveno stanje, odmah se obratite lekaru. Ako verujete da postoji duhovno značenje, imajte hrabrosti da donosite hrabre odluke.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/24sedam.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.