13 znakova da ste inteligentniji nego što to mislite (GIF)
Foto: Profimedia

Koliki ti je IQ?

13 znakova da ste inteligentniji nego što to mislite (GIF)

Inteligencija mnogo utiče na kvalitet ljudskog života, kao i na ostale sposobnosti. Kako znate da li je neko pametan?
Objavljeno:

3. Bili ste mršavo dete ili ste sada mršavi U studija iz 2006. godine naučnici su 2200 odraslih osoba podvrgli testu inteligencije, tokom 5 godina. Rezultati su pokazali da osobe sa većim strukom imaju niži stepen inteligencije. Druga studija pokazuje da deca sa nižim rezultatima na testovima obično imaju višak kilograma sa oko 40 godina.

foto: giphy

4. Imate mačku U studija iz 2014. godine učestvovalo je 600 studenata koji su se izjasnili kao ljubiteljikučića i rezultati su pokazali da su oni otvoreniji od onih koji imaju mačke. Prema testu ličnosti i inteligencije ljubitelji mačaka su zatvoreniji ali su postigli bolje rezultate na testu koji pokazuje kognitivnu sposobnost.

foto: giphy

5. Ako ste dojili kao beba Studija iz 2007. godine pokazuje da deca koja su dojila kada su bili bebe izrastu u pametnije ljude. 3000 dece koja su učestvovala u istraživanju na Novom Zelandu i u Britaniji, su pokazala bolje rezultate od dece koja nisu bila dojena kao bebe.

foto: giphy

6. Ukoliko ste rekreativno koristili droge Više od 6000 britanaca rođenih 1958. godine je pametnije jer su rekreativno koristili droge. Istraživanje je pronašlo vezu između visokog IQ-a u detinjstvu i rekreativnog konzumiranja droga u kasnijim godinama.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.