ČUVENA GLUMICA SMRŠALA 20 KG, OTKRIVAMO NJENU TAJNU DIJETU: Internet je POLUDEO za ovim režimom
Rebel Vilson, Foto: Printscreen Instagram

SVAKA ČAST!

ČUVENA GLUMICA SMRŠALA 20 KG, OTKRIVAMO NJENU TAJNU DIJETU: Internet je POLUDEO za ovim režimom

Otkrivamo kako je Rebel Vilson smršala 20 kilometara

Objavljeno:

Kada neka poznata ličnost smrša, to uvek odjekne u svim medijima. Najnovija zvezda koja je uspešno ostvarila ovaj poduhvat je glumica Rebel Vilson.

Njena najnovija fotografija na kojoj pozira sa širokim osmehom i 20 kg manje osvojila je Internet i inspirisala mnoge koji se bore sa sličnim problemom. Rebel je bila otvorena na mrežama i objasnila da je izgubila kilograme na zdrav način i poboljašala stanje svog organizma uz dijetu pod nazivom Majrov metod.

Pre skoro 100 godina, austrijski lekar Franc Ksaver Majr osmislio je plan ishrane koji se bazira na osvešćenim navikama u ishrani i doprinosi zdravlju creva. Prvobitna ideja je da se ovaj metod primenjuje 14 dana kako bi podstakao promene naših navika, ali danas se često primenjuje i u dužim vremenskim periodima.

OSNOVNA PRAVILA MAJROVOG METODA:

- Svi šećeri i kafein su strogo zabranjeni, a dnevni unos mlečnih proizvoda i glutena je ograničen.

- Trebalo bi jesti samo alkalnu hranu: jabuke, pomorandže, banane, kruške, šljive, bobičasto voće, brokoli, kupus, kelj, pečurke, losos, pastrmku, tofu, ćuretinu, jagnjetinu, bademe, zob, heljdu, proso, lešnike, makadamija orahe, čija seme, susam, semenke konoplje, laneno seme, kokosovo ulje, maslinovo ulje, vodu, zeleni čaj, papriku, cimet, kumin, kurkumu, peršun.

- Najobilniji obrok pojedite što ranije u toku dana.

- Prekinite sa jelom čim osetite da ste siti.

- Nemojte piti vodu nakon obroka i završite sa jelom do 19 č.

- Svaki zalogaj sažvaćite od 40 do 60 puta pre nego što progutate hranu.

DA LI JE OVAJ REŽIM ISHRANE ZDRAV?

Kim Bouman, sertifikovani sportski nutricionista, ističe da ovakav način ishrane nije održiv "na duže staze". "Oni koji žele da izgube kilograme treba ishrani da pristupe na drugačiji način:"

"Osvešćivanje navika i fokus na zdravlje creva su veoma bitne stvari za opše zdravlje organizma. Međutim, Majrov metod često podrazumeva unošenje samo 600 kalorija dnevno, kao i brojna druga pravila i restrikcije. Umesto fokusa isključivo na kalorijski deficit, predlažem da prednost date kvalitetnim nutrijentima i nutritivno bogatoj hrani, kao i da izbegavate prerađenu hranu", objašnjava Bouman.

VEŽBANJE JE UVEK DOBAR IZBOR

Rebel Vilson je uz praktikovanje Majrovog metoda na svom putu do željene težine uvela i intervalni trening visokog intenziteta (High-Intensity Interval Training, HIIT).

Bouman navodi da je ova vrsta fizičke aktivnosti veoma učinkovita i za topljenje masti i za tonus mišića jer istovremeno kombinuje vežbe sa opterećenjem i kardio trening. Svaki trening traje 45 minuta. Vežbe se izvode brzo, sa kratkim odmorom između serija, kako bi se ubrzao rad srca i inicirao proces topljenja masti.

Postoje različite varijante HIIT treninga, ali većina vežbi ne zahteva posebne rekvizite što olakšava doslednost prilikom vežbanja i stvaranje rutine.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.