TALIBANI PRODEFILOVALI ULICAMA: Koristili američko oružje kao rekvizite (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tviter

PARADA

TALIBANI PRODEFILOVALI ULICAMA: Koristili američko oružje kao rekvizite (VIDEO)

Amerikanci se povukli, talibani uzeli konačno vlast, a sada se stvorila i prilika da se to dostojno pozdravi

Objavljeno:

Prvo juče nošenjem mrtvačkih sanduka sa zastavama SAD, Francuske, Velike Britanije i ostalih zemalja učesnice NATO misije ISAF, a danas održavanjem vojne parade u pravoj prestonici talibana Kandaharu.

Na ulice su talibani izneli da prikažu svo američko oružje koje su zaplenili u munjevito-fingiranom blickrigu iz avgusta ove godine.

Naravno pre svečanog defilea podešalona događaj je u skladu sa šerijatom počeo molitvom.

Iz Kandahara su tako putem društvenih mreža osvanule slike vozila MRAP MaxProo koja su se u koloni jedna za drugim kretala ulicama Kandahara, pred masom ljudi.

Zatim tu su bila i prisutni terenci tipa Hamvi u oklopnoj i neoklopljenoj verziji za transport. Evidentno je da su na svim vozilima bili načičkani talibani koji nius odoleli da se provozaju ovim vozilima.

Naravno, kakva bi to bila vojna parada da nije bilo i američkih helikoptera Blek Hok, koji je postao faktički najomiljeniji helikopter talibana, jer je evidentno da pripadnici ovog pokreta obožavaju letenje sa njim, a pre samo dva dana objavljivali su snimak panoramskog leta i visenja iz helikoptera, gde su pojednici videli i neka vešanja, kojih nije ni bilo jer je osoba koja je visila iz letelica mahala.

Naravno kakava je to parada bez artiljerije, pa su talibani prikazali i zaplenjene haubice kalibra 122 mm D-30 koje je u napružanju imala ANA.

Međutim, nije samo parada organizovana u Kabulu. Tu privilegiju je imao i Kunduz i delom Kabul gde su terenci načičkani talibanima se provozali ulicama pre odlska na aerodrom.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.