IZGLEDOM PODSEĆA NA KREMŠNITE, A KAO STVORENA JE ZA AMATERE: Ovaj recept pravi je HIT
Foto: Profimedia

ukusno

IZGLEDOM PODSEĆA NA KREMŠNITE, A KAO STVORENA JE ZA AMATERE: Ovaj recept pravi je HIT

Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smesu, a kolač će se sam podeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podseća na kremšnite

Objavljeno: 13:39h

Ako se želite zasladiti, a pritom ne provesti puno vremena u kuhinji, imamo genijalan recept koji danas možete isprobati. Radi se o tzv. magic cake, odnosno čarobnoj torti, a recept za ovu ukusnu slasticu s nama je podelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.

U Anamarijinim smo desertima uživali već mnogo puta, a priprema i rezultat su nas oduševili svaki put - recept je jednostavan za pripremu, a kolači uvek budu preukusni. Čarobnu tortu Anamarija je opisala ovako:

- Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smesu, a kolač će se sam podeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podseća na kremšnite.

Recept za ovaj zanimljiv kolač donosimo u nastavku:

Sastojci:

- 8 jaja - 300 g šećera - 10 vrhom punih kašika glatkog brašna - 1 l mleka - 250 g maslaca - 1 čajna kašikica ekstrakta vanilije - naribana limunova kora

Priprema:

Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdeli žumanjke i šećer miksajte dok ne postanu penasti.

Belanjke umutite u čvrsti sneg. U smesu od žutanjaka dodajte prosejano brašno, omekšali maslac, vaniliju i postepeno dodajte mleko. Dobivenoj smesi lagano dodajte sneg od belanjaka.

Smesu nemojte puno mešati da ne razbijete “oblake” od belanjaka. Smesu ulijte u namašćenu i pobrašnjenu formu za pečenje, te stavite peći na 170°C na sat vremena. U slast!

(Espreso/ Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.